'Leidingen doorboren te vaak riolen'

Rioolbuizen»
Rioolbuizen FaceMePLS - Flickr / C.C. 2.0 by

Op zo'n 16.000 plaatsen in Nederland zijn leidingen voor bijvoorbeeld telecom, gas en elektriciteit dwars door een riool geboord. Dat meldt de stichting RIONED, die zegt dat het riool schade oploopt en de kans op instorting toeneemt.

Volgens de stichting is er verder risico op gasexplosies, kortsluiting en drinkwaterbesmetting. Het herstel zou tientallen miljoenen euro's kosten. De bevindingen van RIONED staan in een rapport op basis van gegevens van 76 gemeenten en enkele rioolinspectiebedrijven.

RIONED pleit voor preventieve maatregelen, zoals betere informatievoorziening, toezicht en een verbod op ongestuurde boringen in bepaalde gebieden.

Deel deze pagina

Video

  • video Riolen vaak doorboord bij aanleg leidingen Bij de aanleg van leidingen voor elektriciteit en water gaat nogal eens wat mis. Zo boren ze soms dwars door... het riool heen. In Nederland zijn zo'n 16.000 doorboorde riolen. En er komen er ieder jaar zo'n duizend bij.
  • video Duizenden riolen doorboord om leiding aan te leggen Op zo'n 16.000 plaatsen is er dwars door het riool geboord. Dat is de afgelopen jaren gedaan om allerlei... leidingen aan te leggen, bijvoorbeeld telefoon en gas. Het riool kan daardoor wegzakken of instorten.

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1639 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 167 keer afgespeeld

Meer video en audio