'Leidingen doorboren te vaak riolen'

Rioolbuizen»
Rioolbuizen FaceMePLS - Flickr / C.C. 2.0 by

Op zo'n 16.000 plaatsen in Nederland zijn leidingen voor bijvoorbeeld telecom, gas en elektriciteit dwars door een riool geboord. Dat meldt de stichting RIONED, die zegt dat het riool schade oploopt en de kans op instorting toeneemt.

Volgens de stichting is er verder risico op gasexplosies, kortsluiting en drinkwaterbesmetting. Het herstel zou tientallen miljoenen euro's kosten. De bevindingen van RIONED staan in een rapport op basis van gegevens van 76 gemeenten en enkele rioolinspectiebedrijven.

RIONED pleit voor preventieve maatregelen, zoals betere informatievoorziening, toezicht en een verbod op ongestuurde boringen in bepaalde gebieden.

Deel deze pagina

Video

  • video Riolen vaak doorboord bij aanleg leidingen Bij de aanleg van leidingen voor elektriciteit en water gaat nogal eens wat mis. Zo boren ze soms dwars door... het riool heen. In Nederland zijn zo'n 16.000 doorboorde riolen. En er komen er ieder jaar zo'n duizend bij.
  • video Duizenden riolen doorboord om leiding aan te leggen Op zo'n 16.000 plaatsen is er dwars door het riool geboord. Dat is de afgelopen jaren gedaan om allerlei... leidingen aan te leggen, bijvoorbeeld telefoon en gas. Het riool kan daardoor wegzakken of instorten.

Video en Audio

  • » Abe betuigt deelneming MH17 Video Premier Abe van Japan heeft zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de...30 okt 2014, 170 keer afgespeeld
  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 242 keer afgespeeld
  • » Haagse borstendokter vrijgesproken Video De Haagse gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor borstchirurg is vrijgesproken. De fouten die hij...30 okt 2014, 753 keer afgespeeld

Meer video en audio