Weer olie gevonden in Noordzee

Olietanker op de Noordzee»
Olietanker op de Noordzee ANP

Het Duitse aardgas- en oliebedrijf Wintershall heeft voor het eerst in lange tijd olie gevonden in het Nederlandse deel van de Noordzee. Uit het nieuwe veld kunnen minstens 30 miljoen vaten olie gewonnen worden en mogelijk nog aanzienlijk meer.

Volgend jaar volgen nieuwe proefboringen waaruit moet blijken hoeveel winbare olie er precies ligt. Het veld ligt 120 kilometer ten noorden van Den Helder.

Wintershall is een dochter van het Duitse chemieconcern BASF. Het heeft 25 boorplatformen, waarvan 23 in het Nederlandse deel van de Noordzee. Het bedrijf wint daar vooral aardgas.

Deel deze pagina

Audio

  • Nieuw olieveld ontdekt in Noordzee Nederland is een olieveld rijker. 120 kilometer ten noordwesten van Den Helder ligt een olieveld van minstens 30 miljoen vaten... groot. Het is ontdekt door het Duitse bedrijf Wintershall. Een gesprek met Gilbert van den Brink, directeur van de Nederlandse tak van Wintershall.

Video

Nieuw olieveld gevonden in Noordzee

Een flinke olievondst in het Nederlandse deel van de Noordzee. Voor het eerst sinds lange tijd is bij een boring weer olie... gevonden. En dat is goed nieuws, ook voor de Nederlandse schatkist, want die krijgt een deel van de opbrengst.

Video en Audio

Meer video en audio