Schippers: afgelasten goed signaal

Schippers: "Goed moment om eens stil te staan bij de manier waarop we met elkaar omgaan."»
Schippers: "Goed moment om eens stil te staan bij de manier waarop we met elkaar omgaan." ANP

Minister Schippers van Sport vindt het "een goed signaal" dat alle wedstrijden van amateurclubs komend weekend worden afgelast. Dat zei ze tegen de NOS.

Ze noemt de maatregel verder "een goed moment om eens stil te staan bij de manier waarop we met elkaar omgaan".

Vragen stellen

Schippers hoopt dat "ouders met hun kinderen die normaal gezien op het voetbalveld hadden gestaan, het gesprek eens aangaan over hoe ze zich gedragen op het sportveld".

Belangrijk is daarbij volgens haar dat ook de kinderen hun ouders aanspreken en vragen stellen. "Sport is leuk, sport is een wedstrijd en daar zijn emoties bij, dat mag allemaal, maar het moet wel leuk blijven", aldus de VVD-minister.

Geen incident meer

Volgens Schippers is agressie op de velden "helaas geen incident meer". Ze benadrukt dat er daarom al eerder een actieplan is opgesteld om agressie tegen te gaan.

De minister wil dat ouders elkaar aanspreken en dat het tuchtrecht van sportclubs wordt aangescherpt. Ook moeten de politie en het Openbaar Ministerie alerter zijn op geweld op de sportvelden.

Deel deze pagina

Audio

  • Schippers: sport is een wedstrijd met emoties, maar moet wel leuk blijven Minister Schippers van Sport vindt het een goed inititiatief dat er komend weekend niet wordt gevoetbald op de amateurvelden. Ze... reageert op de maatregel die de KNVB heeft genomen in verband met het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Net als velen is Schippers geschokt door de dood van de grensrechter.

Video en Audio

Meer video en audio