'Leid scheidsrechters beter op'

 »
  ANP

De landelijke scheidsrechtersvereniging COVS roept de KNVB op om scheidsrechters beter op te leiden. Er lopen volgens de scheidsrechtersvereniging veel scheidsrechters rond die geen officiële opleiding hebben gekregen. "Geen wonder dat sommige wedstrijden uit de hand lopen."

Volgens COVS-voorzitter Johan Dollekamp zou de kwaliteit van de clubscheidsrechters moeten worden opgeschroefd, zodat de spelers hen meer zullen respecteren.

Gisteren overleed grensrechter Richard Nieuwenhuizen nadat hij afgelopen zondag werd mishandeld door enkele jeugdspelers.

KNVB

Dollekamp zegt dat de voetbalbond heel goed weet welke teams voor problemen zorgen. Hij denkt dat de KNVB daarom heel gemakkelijk iets tegen die teams kan doen. De scheidsrechtersvereniging noemt het verder opmerkelijk dat de KNVB onlangs heeft besloten dat jeugdelftallen niet uit de competitie kunnen worden gehaald bij excessen.

De COVS steunt de oproep van de KNVB om dit weekend de deuren van amateurclubs te openen voor leden en andere betrokkenen. Ze kunnen dan met elkaar bespreken wat er gedaan moet worden om excessen op het veld in de toekomst te voorkomen. "Ik denk dat de oproep zal bijdragen om mensen te laten meedenken", zegt voorzitter Johan Dollekamp.

Deel deze pagina

Video

'Scheidsrechters moeten allemaal opgeleid worden'

Johan Dollekamp, voorzitter van scheidsrechtersvereniging COVS, pleit voor een betere opleiding van clubscheidsrechters.

Audio

  • 'Het ligt deels ook aan de kwaliteit van de clubscheidsrechter' De KNVB heeft al het amateurvoetbal voor komend weekend afgelast. Bij het betaald voetbal wordt een minuut stilte gehouden. Voor de... grensrechter uit Almere die overleed nadat hij mishandeld was door jongens van 15 en 16 jaar.Johan Dollekamp, voorzitter van de landelijke scheidsrechtersvereniging, de COVS.

Video en Audio

Meer video en audio