Morsi ontvlucht paleis in Caïro

President Morsi (Egypte)»
President Morsi (Egypte) EPA

President Morsi van Egypte heeft aan het begin van de avond zijn presidentiële paleis in Caïro verlaten, omdat voor het gebouw duizenden betogers slaags raakten met de politie. Sommige betogers braken door een politiekordon en dreigden het paleis te bestormen.

De politie zette traangas in. Bij de korte uitbarsting van geweld raakten achttien mensen lichtgewond. Later trok de politie zich terug.

Tegelijkertijd kwamen er meer betogers naar het Tahrirplein. Er zouden enkele tienduizenden mensen zijn, die het aftreden van Morsi eisen. Ook in Alexandrië waren veel mensen op de been.

Referendum

De betogers zijn woedend over het referendum dat Morsi op 15 december wil houden over de nieuwe grondwet. Ze verwerpen de grondwet die de president veel macht geeft en die voornamelijk is opgesteld door leden van de Moslimbroederschap.

Deel deze pagina

Video

Egyptische president ontvlucht paleis

De Egyptische president Morsi heeft zijn paleis verlaten, nadat voor het gebouw duizenden betogers slaags raakten met de politie.

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 228 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 347 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1707 keer afgespeeld

Meer video en audio