KNVB: laat alle leden meepraten

Op een persconferentie gaf de KNVB een toelichting op de beslissing»
Op een persconferentie gaf de KNVB een toelichting op de beslissing NOS

De KNVB heeft op een persconferentie de amateurclubs opgeroepen om dit weekend de deuren te openen. Alle wedstrijden zijn afgelast, maar dan kunnen de leden en andere betrokkenen met elkaar bespreken wat moet worden gedaan om excessen in de toekomst te voorkomen.

De KNVB zal dat proces ondersteunen, werd gezegd. "Als zoiets als in Almere gebeurt ondanks alle maatregelen die er al zijn, dan hebben we onze clubs nodig om ervoor te zorgen dat dit de allerlaatste keer was", zei KNVB-directeur Anton Binnenmars. De bond gaat bekijken of de aanpak van excessen kan worden verbeterd.

Littekens

Bestuurders van de KNVB gingen vanochtend naar Buitenboys, waar de overleden Richard Nieuwenhuizen grensrechter was. "De gebeurtenissen laten niet alleen bij ons diepe littekens achter, maar bij iedereen die voetbal een warm hart toedraagt", zei een KNVB-bestuurder.

De voetbalbond wil komend weekend betrokken zijn bij de stille tocht die in Almere wordt gehouden voor Nieuwenhuizen.

De afgelasting van al het amateurvoetbal treft dit weekend zeker 800.000 voetballers. In totaal stonden er volgens de KNVB 33.000 wedstrijden op het programma.

Deel deze pagina

Video

Op een persconferentie gaf de KNVB toelichting bij de afgelasting van de amateurvoetbalwedstrijden van komend... weekend. Aanleiding is het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die werd daags voor zijn overlijden mishandeld door een aantal jeugdspelers.

 • Persconferentie KNVB over afgelasting amateurvoetbalwedstrijden

  Op een persconferentie gaf de KNVB toelichting bij de afgelasting van de amateurvoetbalwedstrijden van komend... weekend. Aanleiding is het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die werd daags voor zijn overlijden mishandeld door een aantal jeugdspelers.

 • 'KNVB zit erg met dit incident in hun maag'

  Verslaggever Jeroen Wollaars woonde vanmiddag de persconferentie bij over de afgelasting van de... amateurvoetbalwedstrijden van volgend weekend.

 • 'De KNVB weet het eigenlijk niet meer'

  Verslaggever Jeroen Wollaars woonde vanmiddag de persconferentie van de KNVB bij. Daarop gaf de bond een... toelichting op het afgelasten van alle amateurvoetbalwedstrijden van komend weekend. Aanleiding is het overlijden van de mishandelde grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

 • 'Nu duidelijk dat er iets gebeurd is dat niet kan in voetbal'

  De verslagenheid bij voetbalclub Buitenboys na het overlijden van hun clublid Richard Nieuwenhuizen is groot.... Edwin van den Berg maakte er daags na het overlijden van de grensrechter dit verslag.

 • "Betaald voetbal toont zich solidair"

  Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen legt uit waarom er in het betaald voetbal wordt stilgestaan bij... het overlijden van de grensrechter van voetbalclub SC Buitenboys. Voorafgaand aan de wedstrijden wordt een minuut stilte in acht genomen en alle scheidsrechters en spelers zullen rouwbanden dragen. Er worden geen wedstrijden afgelast, zoals in het amateurvoetbal.

 • Dielessen over overlijden grensrechter

  Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF, reageert op het overlijden van de grensrechter van Buitenboys.

Audio

 • 'Met afgelasting wordt er niet over de aanleiding gepraat' De dood van een mishandelde grensrechter in Almere heeft veel indruk gemaakt in de amateurvoetbalwereld. Veel clubs wilden het... komende weekeinde niet spelen. En de KNVB heeft die wens gehonoreerd: alle amateurwedstrijden worden afgelast en in het betaald voetbal wordt een minuut stilte gehouden. Jeroen de Jager in Zeist.
 • 'KNVB roept leden op om wel naar kantine te komen' De voetbalbond KNVB heeft voor komend weekeinde alle amateurwedstrijden afgelast. Zodat er aandacht komt voor geweld op en rond het... veld. Verslaggever Jeroen de Jager is in Zeist op het KNVB-complex.
 • Opstelten: dit moeten we heel serieus nemen Minister Opstelten veroordeelt het geweld op het voetbalveld en vindt dat je niet meer kunt spreken van een incident.

Video en Audio

Meer video en audio