Alle amateurwedstrijden afgelast

 »
  poederbach - Flickr / CC 2.0 by-nc

De KNVB heeft alle amateurvoetbalwedstrijden voor dit weekend afgelast. In het betaald voetbal wordt voorafgaand aan de wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag een minuut stilte gehouden.

De voetbalbond heeft het besluit genomen in overleg met het bestuur van SC Buitenboys. Bij die club in Almere overleed maandag een grensrechter die zondag ernstig was mishandeld door spelers van een club uit Amsterdam.

Rouwbanden

De KNVB heeft ook besloten dat de scheids- en grensrechters en de elftallen in het betaald voetbal rouwbanden moeten dragen. Een vergadering die voor zaterdag op de agenda stond over het amateurvoetbal is tot nader order uitgesteld.

De bond houdt om 17.00 uur een persconferentie om de besluiten toe te lichten.

Deel deze pagina

Video

Audio

  • 'Situatie grensrechter treft niet alleen de sport, maar hele samenleving' Aankomend weekend wordt er niet gevoetbald door de amateurs. Maar verandert daarmee ook echt iets aan de mentaliteit van... mensen-met-korte-lontjes? U hoort Koen Breedveld, directeur van het Mulier Instituut.
  • Schippers: sport is een wedstrijd met emoties, maar moet wel leuk blijven Minister Schippers van Sport vindt het een goed inititiatief dat er komend weekend niet wordt gevoetbald op de amateurvelden. Ze... reageert op de maatregel die de KNVB heeft genomen in verband met het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Net als velen is Schippers geschokt door de dood van de grensrechter.
  • 'Met afgelasting wordt er niet over de aanleiding gepraat' De dood van een mishandelde grensrechter in Almere heeft veel indruk gemaakt in de amateurvoetbalwereld. Veel clubs wilden het... komende weekeinde niet spelen. En de KNVB heeft die wens gehonoreerd: alle amateurwedstrijden worden afgelast en in het betaald voetbal wordt een minuut stilte gehouden. Jeroen de Jager in Zeist.

Video en Audio

  • » Abe betuigt deelneming MH17 Video Premier Abe van Japan heeft zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de...30 okt 2014, 170 keer afgespeeld
  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 242 keer afgespeeld
  • » Haagse borstendokter vrijgesproken Video De Haagse gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor borstchirurg is vrijgesproken. De fouten die hij...30 okt 2014, 753 keer afgespeeld

Meer video en audio