Oude Android-versies domineren

De Samsung Galaxy Nexus»
De Samsung Galaxy Nexus takapprs / Flickr / Creative Commons by-sa

Meer dan de helft van alle Android-telefoons zijn nog uitgerust met een verouderde versie van het besturingssysteem. Dat blijkt uit cijfers die Google heeft vrijgegeven.

Zo'n 50 procent van de toestellen draait op het inmiddels twee jaar oude Android 2.3 (ook wel Gingerbread genoemd). Zijn grote opvolger, Ice Cream Sandwich, staat op 30 procent van de toestellen. Ook die versie is al meer dan een jaar oud.

Afgelopen zomer kwam Google met Jelly Bean. Die update moet ervoor zorgen dat de telefoons net zo soepel reageren als iPhones van Apple of Windows Phone van Microsoft. Niet meer dan 6 procent van alle Android-toestellen is uitgerust met Jelly Bean, maar dat aantal groeit wel.

Updaten

Klanten met een Android-toestel kunnen, in tegenstelling tot mensen met een iPhone, niet zomaar hun telefoon bijwerken naar een nieuwere versie. De fabrikanten moeten Google's software zodanig aanpassen dat die op hun apparaat werkt.

Dat heeft vaak geen prioriteit bij grote merken als LG, Sony, HTC, Samsung en Motorola. Die richten zich meestal op het ontwikkelen van nieuwe toestellen in plaats van op het bijwerken van oude types. Daardoor zijn de telefoons vaak een jaar na aanschaf al verouderd.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (13.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zaterdag 25 oktober 2014.25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Spreeuwen worden geteld Video Dit weekend worden er in het hele land spreeuwen geteld. Het is namelijk het jaar van de spreeuw,...25 okt 2014, 52 keer afgespeeld
  • » Brazilianen morgen naar de stembus Audio Het is een spannende strijd, bij de presidentsverkiezingen in Brazilië. Morgen is de tweede en...25 okt 2014, 42 keer afgespeeld

Meer video en audio