Voetballers verdacht van doodslag

De kantine van S.C. Buitenboys»
De kantine van S.C. Buitenboys Jeroen de Jager / NOS

De drie jongens die zijn opgepakt voor mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen worden onder meer verdacht van doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De grensrechter overleed gisteren aan zijn verwondingen. De twee 15-jarige jongens en de 16-jarige jongen van voetbalclub Nieuw Sloten zitten sinds maandag vast en worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Lelystad.

Jeugdige leeftijd

Die bepaalt of het voorarrest van de drie wordt verlengd. Ze zullen worden voorgeleid voor doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. De verdachten zitten in volledige beperking. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Het onderzoek naar wat er zondag is gebeurd, is in volle gang. De politie verhoort getuigen en sluit meer aanhoudingen niet uit. Het OM wil, mede vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachten, geen verdere mededelingen doen.

Deel deze pagina

Video

Wethouder: geen amateurwedstrijden dit weekend

De Amsterdamse jongens die dit weekend een 41-jarige grensrechter mishandelden, worden verdacht van doodslag, mishandeling en... openlijke geweldpleging. De grensrechter overleed gisteren. De Amsterdamse wethouder Van der Burg wil dat alle wedstrijden in het amateurvoetbal dit weekend worden afgelast; zowel de duels op zaterdag als op zondag.

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 6799 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2454 keer afgespeeld

Meer video en audio