Voetballers verdacht van doodslag

De kantine van S.C. Buitenboys»
De kantine van S.C. Buitenboys Jeroen de Jager / NOS

De drie jongens die zijn opgepakt voor mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen worden onder meer verdacht van doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De grensrechter overleed gisteren aan zijn verwondingen. De twee 15-jarige jongens en de 16-jarige jongen van voetbalclub Nieuw Sloten zitten sinds maandag vast en worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Lelystad.

Jeugdige leeftijd

Die bepaalt of het voorarrest van de drie wordt verlengd. Ze zullen worden voorgeleid voor doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. De verdachten zitten in volledige beperking. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Het onderzoek naar wat er zondag is gebeurd, is in volle gang. De politie verhoort getuigen en sluit meer aanhoudingen niet uit. Het OM wil, mede vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachten, geen verdere mededelingen doen.

Deel deze pagina

Video

Wethouder: geen amateurwedstrijden dit weekend

De Amsterdamse jongens die dit weekend een 41-jarige grensrechter mishandelden, worden verdacht van doodslag, mishandeling en... openlijke geweldpleging. De grensrechter overleed gisteren. De Amsterdamse wethouder Van der Burg wil dat alle wedstrijden in het amateurvoetbal dit weekend worden afgelast; zowel de duels op zaterdag als op zondag.

Video en Audio

Meer video en audio