Tropische storm treft Filipijnen

De gevolgen van Bopha op het eiland Mindanao»
De gevolgen van Bopha op het eiland Mindanao AFP

Een tropische storm op de Filipijnen heeft aan zeker veertig mensen het leven gekost. De storm Bopha kwam vanochtend in het zuiden van de Filipijnen aan land met veel regen en windstoten tot 200 kilometer per uur.

In een dorpje in het zuiden van de Filipijnen kwamen volgens de autoriteiten 33 mensen om toen hun schuilplaatsen onderliepen. Ook spoelde een legerauto met militairen en burgers van de weg.

Vanochtend kwamen drie mensen om door omvallende bomen, ook stierf er iemand aan een hartaanval toen Bopha aan land kwam.

Geen stroom

Op veel plaatsen is de stroom uitgevallen en laaggelegen gebieden staan onder water. Het verkeer is bijna volledig tot stilstand gekomen.

Bopha is de zwaarste tropische storm van dit jaar. De enorme regenval kan leiden tot aardverschuivingen.

President Aquino riep de bevolking gisteren op om naar een van de duizend openbare schuilplaatsen te gaan. Meer dan 40.000 mensen deden dat.

Vorig jaar kostte de tropische storm Washi het leven aan 1500 Filipijnen.

Deel deze pagina

Video

Zeker zeven doden door storm Filipijnen

Een tropische storm op de Filipijnen heeft al aan zeker zeven mensen het leven gekost. Vorig jaar werd het zuiden van de Filipijnen... ook al getroffen door een zware storm. Toen kwamen meer dan 1500 mensen om het leven.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio