CDA waarschuwt voor nivellering

CDA-senator Elco Brinkman»
CDA-senator Elco Brinkman NOS

Het CDA in de Eerste Kamer waarschuwt het kabinet niet te veel te nivelleren. Bij het debat over de regeringsverklaring zei fractievoorzitter Brinkman dat hij liever ziet dat er meer werk komt dan dat inkomens symbolisch worden herverdeeld.

"Waarom rekent het kabinet iemand die anderhalf keer modaal verdient of tweeverdieners met twee kinderen en een modaal inkomen tot de rijken der aarde?", vroeg de CDA-fractievoorzitter. Volgens Brinkman wil het kabinet over de ruggen van deze groepen gelijkheid zaaien, maar zal het bonje oogsten.

Kruisje

Brinkman zei verder dat premier Rutte zich niet te vroeg rijk moet rekenen. "Werken in deze Kamer is meer dan bij het kruisje tekenen. Liever een op tijd gewijzigd dan een verworpen voorstel".

Het CDA in de Eerste Kamer heeft 11 zetels en is daarmee de grootste oppositiepartij. De regeringspartijen VVD en PvdA hebben samen geen meerderheid in de senaat.

Hypotheekmarkt

In het debat riep VVD-fractievoorzitter Hermans op tot rust op de hypotheekmarkt. "Iedereen zegt dat er stabiliteit en rust moeten komen". Volgens Hermans komt die rust er nooit, als partijen maar blijven roepen dat hun standpunt net iets beter is dan dat van het kabinet.

Deel deze pagina

Video

Brinkman: niet zomaar tekenen bij kruisje

CDA-fractievoorzitter Brinkman zegt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer dat "werken in deze Kamer is... meer dan bij het kruisje tekenen. Liever een op tijd gewijzigd dan een verworpen voorstel." Hij waarschuwt dat het kabinet niet te veel moet nivelleren.

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 257 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 259 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 223 keer afgespeeld

Meer video en audio