Juweliers klagen over PostNL

 »
  NOS

De brancheorganisatie van juweliers en edelsmeden adviseert haar leden om niet meer in zee te gaan met PostNL. Pakjes met een kostbare inhoud die aangetekend zijn verstuurd, komen vaak niet aan, zegt directeur Beeuwke Keizer van de Federatie Goud en Zilver.

Overleg met PostNL heeft niets opgeleverd. "Wij krijgen jaarlijks tientallen klachten. Daarom zeggen wij tegen onze leden: gezien het aantal klachten is het misschien verstandig om met een andere postbezorger in zee te gaan. Want we hebben het toch over kostbare stukken."

Het gaat niet alleen om sieraden die naar klanten worden gestuurd, maar ook om stukken die bijvoorbeeld naar een goudsmid of een horlogemaker worden verzonden ter reparatie. De Federatie heeft de klachten al aangekaart bij PostNL, maar tot nu toe zonder resultaat, zegt Keizer. Bij de Federatie Goud en Zilver zijn 1250 ondernemers aangesloten.

Klachten erkend

PostNL erkent dat er klachten zijn van juweliers. "Waar mensen werken, gaat wel eens wat mis," zegt een woordvoerder.

Per jaar krijgt PostNL 50.000 klachten over vermissingen, beschadigingen en het verkeerd bezorgen van pakketten. In totaal bezorgt het bedrijf jaarlijks 106 miljoen pakketten.

De woordvoerder verklaart het verdwijnen van pakketjes door diefstal. "Recent hebben wij nog aangifte gedaan tegen een medewerker die pakketjes achterhield." Hoe vaak dat gebeurt en hoeveel pakketjes er jaarlijks verdwijnen, kon hij niet meteen zeggen.

Bedrijfsrecherche

"De mensen die voor ons werken, zijn een dwarsdoorsnede van de maatschappij. Ik wil het niet goedpraten, maar dit gebeurt dan wel eens. Onze interne bedrijfsrecherche zit er bovenop."

De woordvoerder wijst op de mogelijkheid om gebruik te maken van speciaal beveiligd pakjesvervoer door een dochter van PostNL.

Deel deze pagina

Video

Juweliers klagen over verdwenen pakjes PostNL

Sieraden die verstuurd worden via PostNL verdwijnen vaak. Dat zegt althans de Federatie Goud en Zilver, de branchevereniging van... juweliers. De vereniging raadt de leden aan over te stappen op andere pakketdiensten.

Audio

  • Juwelier: bij PostNL wordt niet zorgvuldig omgegaan met pakketjes Tientallen klachten krijgen ze, bij de branchevereniging voor juweliers. Pakjes die aangetekend worden verstuurd via PostNL komen... te vaak niet aan. Daarom adviseert branchevereniging Federatie Goud en Zilver haar leden niet langer gebruik te maken van PostNL. Louis Dekker ging langs bij een aantal juweliers.
  • PostNL: herkennen ons niet in klachten juweliers Branchevereniging Federatie Goud en Zilver adviseert haar leden niet langer gebruik te maken van PostNL. Een gesprek met Werner van... Bastelaar van PostNL.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio