B1 Nieuw Sloten had waarschuwing

 »
  ANP

Het B1-jeugdelftal van SV Nieuw Sloten, waarvan leden vastzitten voor de fatale mishandeling van een grensrechter van Buitenboys, had zich eerder ernstig misdragen. Dit zei de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg in het Radio 1 Journaal.

Volgens Van der Burg heeft het B1-team enige tijd geleden van het bestuur een gele kaart gekregen, omdat het zich verbaal had misdragen tegen een scheidsrechter. Bij een volgend incident zou het team uit de competitie worden genomen. Een aantal leden werd naar aanleiding van het incident geschorst.

Ook het A1-elftal van Nieuw Sloten was betrokken bij een incident. Een van de spelers raakte in gevecht met mensen uit het publiek. Voor dit incident zijn schorsingen van 9 en 18 maanden opgelegd.

'Helemaal kapot'

Van den Burg heeft gisteren een gesprek gehad met de secretaris van het clubbestuur. Hij en de rest van het bestuur zijn helemaal kapot, zei Van der Burg. Binnenkort praat hij opnieuw met het bestuur en dan met de KNVB erbij. Hij is ervan overtuigd dat het bestuur van de club de problemen wil aanpakken.

De wethouder ziet vooralsnog geen reden om de club te sluiten, zoals bijvoorbeeld wel is gebeurd met de Amsterdamse club Sporting Noord. Eind vorig jaar deelde een speler van die club een harde trap uit aan een 77-jarige supporter die een paar weken later overleed. Toen eiste de wethouder ook een gesprek met het clubbestuur en de KNVB waarna de vereniging haar deuren moest sluiten. "Dat lijkt me in het geval van Nieuw Sloten niet nodig", aldus Van den Burg.

Excessen

Drie spelers van de B1 van Nieuw Sloten, van 15 en 16 jaar, zijn opgepakt omdat ze zondag een grensrechter van SC Buitenboys uit Almere hebben geslagen en mishandeld. De man (41) overleed gisteren in het ziekenhuis.

Nieuw Sloten heeft de verdachten geroyeerd en de B1 uit de competitie gehaald. Verder zijn alle trainingen deze week afgelast. De teams van Nieuw Sloten spelen het komend weekeinde geen wedstrijden.

Ook een andere Amsterdamse voetbalclub komt komend weekend niet in actie naar aanleiding van het overlijden van de grensrechter. TOS-Actief wil zo stelling nemen tegen excessen in het voetbal en nabestaanden en betrokkenen steunen.

De elftallen van de Almeerse voetbalclub SC Buitenboys hervatten vandaag de training. Dat meldt het bestuur op de website van de club.

Deel deze pagina

Video

  • video Wethouder: al misdraging door team Nieuw-Sloten Het jeugdelftal van de voetbalclub Nieuw-Sloten Amsterdam, dat afgelopen weekend een grensrechter fataal... mishandelde, heeft zich eerder ernstig misdragen. Dat zegt de Amsterdamse wethouder Van der Burg.
  • video Leden van voetbalclub Buitenboys delen verdriet In Almere waren gisteravond spelers en ouders bijeen om de gebeurtenissen met elkaar te verwerken.
  • video KNVB: we reageerden te laat De KNVB geeft toe dat de bond te laat heeft gereageerd na het incident zondag in Almere, waarbij een... grensrechter is doodgeschopt. Na afloop van die wedstrijd mishandelden spelers van de bezoekende club de man zo ernstig, dat hij overleed. De bond reageerde gisteravond laat.

Audio

  • 'Team Nieuw-Sloten had zich al eerder misdragen' Voetbalvereniging sv Nieuw Sloten in Amsterdam heeft alle trainingsactiviteiten opgeschort. Drie spelers van de voetbalclub worden... verdacht van het mishandelen van de Almeerse grensrechter die gisteren aan zijn verwondingen overleed. Wethouder Sport Eric van der Burg van de gemeente Amsterdam reageert.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio