Hockeyers moeizaam langs België

De Nederlandse hockeyers hebben hun derde wedstrijd bij het toernooi om de Champions Trophy gewonnen.

België was in Melbourne een harde noot om te kraken, maar de ploeg van Paul van Ass hield de zuiderburen met 5-4 van een stunt af.

In de eerste helft leek Oranje nog op weg naar een eenvoudige overwinning. Het eerste doelpunt liet weliswaar lang op zich wachten, maar nadat de strafcorner van Jeroen Hertzberger raak gevallen was, ging het snel.

Het betere veldspel van Oranje werd in de score uitgedrukt door doelpunten van Quirijn Caspers en, op slag van rust, de 3-0 van Tim Jenneskens uit de rebound van een strafcorner.

Belgen laten Oranje even wankelen

In een tumultueuze fase vlak na de rust bracht Tom Boon België terug in de wedstrijd met twee treffers binnen drie minuten.

Robbert Kemperman zorgde weer voor een buffer, maar bij de Belgen leek alles er nu in te vliegen; Alexander Hendrickx zorgde razendsnel voor 4-3. Oranje, dat veel kansen nodig had en achterin soms slordig was, leek even echt te wankelen.

Valentin Verga besliste de strijd vlak voor tijd uit een strafbal, al hadden de Belgen via Xavier Rekinger uit rebound van de strafcorner nog wel het laatste woord.