Hockeyers moeizaam langs België

Jeroen Hertzberger»
Jeroen Hertzberger ANP

De Nederlandse hockeyers hebben hun derde wedstrijd bij het toernooi om de Champions Trophy gewonnen.

België was in Melbourne een harde noot om te kraken, maar de ploeg van Paul van Ass hield de zuiderburen met 5-4 van een stunt af.

In de eerste helft leek Oranje nog op weg naar een eenvoudige overwinning. Het eerste doelpunt liet weliswaar lang op zich wachten, maar nadat de strafcorner van Jeroen Hertzberger raak gevallen was, ging het snel.

Het betere veldspel van Oranje werd in de score uitgedrukt door doelpunten van Quirijn Caspers en, op slag van rust, de 3-0 van Tim Jenneskens uit de rebound van een strafcorner.

Belgen laten Oranje even wankelen

In een tumultueuze fase vlak na de rust bracht Tom Boon België terug in de wedstrijd met twee treffers binnen drie minuten.

Robbert Kemperman zorgde weer voor een buffer, maar bij de Belgen leek alles er nu in te vliegen; Alexander Hendrickx zorgde razendsnel voor 4-3. Oranje, dat veel kansen nodig had en achterin soms slordig was, leek even echt te wankelen.

Valentin Verga besliste de strijd vlak voor tijd uit een strafbal, al hadden de Belgen via Xavier Rekinger uit rebound van de strafcorner nog wel het laatste woord.

Deel deze pagina

Video Samenvatting en reacties

  • video CT 2012: Oranje - België Een samenvatting van de groepswedstrijd tussen Nederland en België (5-4) om de Champions Trophy van 2012.
  • video Hockeycoaches beiden kritisch De reacties van bondscoaches Paul van Ass (Nederland) en Marc Lammers (België) na de door Oranje met 5-4... gewonnen wedstrijd tegen onze zuiderburen in het toernooi om de Champions Trophy.

Audio Reacties

  • Van Ass: "Te gemakzuchtig" "We waren te gemakzuchtig in de tweede helft", concludeerde bondscoach Paul van Ass na de groepswedstrijd tussen Nederland en... België in de Champions Trophy (5-4).
  • Lammers: "Te veel ontzag" Na afloop van het Champions Trophy-duel van België met Nederland (4-5), constateerde coach Marc Lammers dat zijn 'Red Lions' iets... te veel ontzag hadden voor Oranje.
  • Hockeyer Baart over Nederland - België Een gesprek met Sander Baart, die zowel de Nederlandse als de Belgische nationaliteit heeft. Baart speelt nu voor het Nederlands... elftal maar kwam op jonge speelde hij uit voor België, waar zijn wieg stond en hij zijn eerste stappen als hockeyer zette. Dinsdag won hij met Nederland van België (5-4) tijdens het toernooi om de Champions Trophy.

Video en Audio

  • » "Gele trui haalbaar voor Dumoulin" Video Marcel Kittel kijkt vooruit op het seizoen. Hij denkt dat ploeggenoot Tom Dumoulin nog sterker kan...23 okt 2014, 435 keer afgespeeld
  • » Rodgers niet blij met Balotelli Video Liverpool-coach Brendan Rodgers was niet blij met Mario Balotelli in het duel met Real Madrid. In...23 okt 2014, 5516 keer afgespeeld
  • » Balotelli ruilt shirtje al bij de rust Video Mario Balotelli zorgt weer eens voor opschudding. Ditmaal niet op het veld maar in de spelerstunnel...23 okt 2014, 26613 keer afgespeeld

Meer video en audio