'Kou bedreigt vluchtelingen Syrië'

Vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië, in november»
Vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië, in november AFP

Kinderrechtenorganisatie Save the Children waarschuwt voor de gevolgen van de winter voor honderdduizenden Syrische vluchtelingen. Duizenden kinderen lopen het risico de winter niet te overleven, zegt de organisatie in een rapport.

Waarschijnlijk gaat het de komende weken sneeuwen in gebieden waar vluchtelingenkampen staan. De temperatuur daalt tot onder het vriespunt.

"Veel kinderen zijn door de oorlog en de barre omstandigheden in vluchtelingenkampen al verzwakt", stelt de organisatie. "De meeste kinderen hebben niet meer dan een T-shirt, een broek en een paar slippers."

Bevroren grond

De tenten van veel vluchtelingen staan op bevroren grond. Ook zitten er volgens Save the Children veel mensen in vochtige, koude ruimtes. "Ze hebben weinig bescherming tegen de kou. Er is geen verwarming, warme kleding, geschikte schoenen of goed voedsel", staat in het rapport.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Syriërs vluchtten in alleen t-shirt en korte broek' Kinderrechtenorganisatie Save the Children waarschuwt voor de gevolgen van de winter voor honderdduizenden Syrische vluchtelingen.... Met name de duizenden kinderen die in tenten verblijven in buurlanden, zouden het risico lopen de kou niet te overleven. U hoort Marinke Ros van Save the Children.

Video en Audio

  • » Akte van Napoleon 4 ton waard Video Op een veiling in Frankrijk heeft de huwelijksakte van Napoleon en Joséphine ruim 400.000 euro...22 sep 2014, 595 keer afgespeeld
  • » Waarschuwen bij wakker worden tijdens operatie Video Het is de nachtmerrie van veel patiënten: wakker worden tijdens de operatie. Het gebeurt ongeveer...22 sep 2014, 19680 keer afgespeeld
  • » "Opmars IS tot staan gebracht" Video Koerdische strijders zeggen dat ze de opmars van terreurgroep IS in Syrië tot staan hebben...22 sep 2014, 10531 keer afgespeeld

Meer video en audio