'Syrische woordvoerder gevlucht'

Jihad al-Makdissi»
Jihad al-Makdissi AFP

Een hoge woordvoerder van de Syrische regering is gevlucht. Dat heeft een diplomaat in het Midden-Oosten gezegd tegen persbureau Reuters. De diplomaat wilde niet met naam bekend worden.

De gevluchte topfunctionaris zou Jihad Makdissi zijn. Hij was woordvoerder voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Makdissi (40) spreekt perfect Engels en werd daarom vaak ingezet in de internationale media om het beleid van president Assad te verdedigen.

De Libanese televisie meldde overigens dat Makdissi is ontslagen omdat hij opmerkingen maakte die niet overeenkwamen met het standpunt van de regering. Makdissi was de laatste weken al niet meer in de media verschenen.

Het Arabische tv-station al-Arabiya meldde dat Makdissi van Beiroet naar Londen is gegaan. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kon dat niet bevestigen.

Afgelopen juni sprak correspondent Sander van Hoorn uitgebreid met Makdissi, onder meer over het bloedbad in Houla.Bekijk het interview.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio