'Syrische woordvoerder gevlucht'

Jihad al-Makdissi»
Jihad al-Makdissi AFP

Een hoge woordvoerder van de Syrische regering is gevlucht. Dat heeft een diplomaat in het Midden-Oosten gezegd tegen persbureau Reuters. De diplomaat wilde niet met naam bekend worden.

De gevluchte topfunctionaris zou Jihad Makdissi zijn. Hij was woordvoerder voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Makdissi (40) spreekt perfect Engels en werd daarom vaak ingezet in de internationale media om het beleid van president Assad te verdedigen.

De Libanese televisie meldde overigens dat Makdissi is ontslagen omdat hij opmerkingen maakte die niet overeenkwamen met het standpunt van de regering. Makdissi was de laatste weken al niet meer in de media verschenen.

Het Arabische tv-station al-Arabiya meldde dat Makdissi van Beiroet naar Londen is gegaan. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kon dat niet bevestigen.

Afgelopen juni sprak correspondent Sander van Hoorn uitgebreid met Makdissi, onder meer over het bloedbad in Houla.Bekijk het interview.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio