'Syrische woordvoerder gevlucht'

Jihad al-Makdissi»
Jihad al-Makdissi AFP

Een hoge woordvoerder van de Syrische regering is gevlucht. Dat heeft een diplomaat in het Midden-Oosten gezegd tegen persbureau Reuters. De diplomaat wilde niet met naam bekend worden.

De gevluchte topfunctionaris zou Jihad Makdissi zijn. Hij was woordvoerder voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Makdissi (40) spreekt perfect Engels en werd daarom vaak ingezet in de internationale media om het beleid van president Assad te verdedigen.

De Libanese televisie meldde overigens dat Makdissi is ontslagen omdat hij opmerkingen maakte die niet overeenkwamen met het standpunt van de regering. Makdissi was de laatste weken al niet meer in de media verschenen.

Het Arabische tv-station al-Arabiya meldde dat Makdissi van Beiroet naar Londen is gegaan. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kon dat niet bevestigen.

Afgelopen juni sprak correspondent Sander van Hoorn uitgebreid met Makdissi, onder meer over het bloedbad in Houla.Bekijk het interview.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïens leger herovert vliegveld Video Het Oekraïense leger heeft de daad bij het woord gevoegd. Voor het eerst is er op beperkte schaal...15 apr 2014, 643 keer afgespeeld
  • » Nog geen akkoord zorg Video Op het ministerie van volksgezondheid zitten op dit moment de coalitiepartijen PvdA en VVD en...15 apr 2014, 2692 keer afgespeeld
  • » Landelijk referendum vanaf 2015 mogelijk Video Een landelijk referendum. Vanaf volgend jaar kan dat in Nederland. De Eerste Kamer heeft ermee...15 apr 2014, 3034 keer afgespeeld

Meer video en audio