'Syrische woordvoerder gevlucht'

Jihad al-Makdissi»
Jihad al-Makdissi AFP

Een hoge woordvoerder van de Syrische regering is gevlucht. Dat heeft een diplomaat in het Midden-Oosten gezegd tegen persbureau Reuters. De diplomaat wilde niet met naam bekend worden.

De gevluchte topfunctionaris zou Jihad Makdissi zijn. Hij was woordvoerder voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Makdissi (40) spreekt perfect Engels en werd daarom vaak ingezet in de internationale media om het beleid van president Assad te verdedigen.

De Libanese televisie meldde overigens dat Makdissi is ontslagen omdat hij opmerkingen maakte die niet overeenkwamen met het standpunt van de regering. Makdissi was de laatste weken al niet meer in de media verschenen.

Het Arabische tv-station al-Arabiya meldde dat Makdissi van Beiroet naar Londen is gegaan. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kon dat niet bevestigen.

Afgelopen juni sprak correspondent Sander van Hoorn uitgebreid met Makdissi, onder meer over het bloedbad in Houla.Bekijk het interview.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio