Israël zet omstreden bouwplan door

Een illegale joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever»
Een illegale joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever AFP

Israël verwerpt de Amerikaanse en Europese kritiek op het besluit op 3000 huizen te bouwen in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Premier Netanyahu zegt in een verklaring dat de bouw absoluut doorgaat.

"Israël blijft opkomen voor zijn belangen zelfs wanneer we worden geconfronteerd met internationale druk", staat in de verklaring.

Op matje

Groot-Brittannië en Frankrijk riepen vanochtend de Israëlische ambassadeur in hun land op het matje om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de bouw van nieuwe huizen. Ze overwegen hun ambassadeurs uit Israël terug te trekken. Bondskanselier Merkel zei "diep bezorgd" te zijn over het besluit.

Door de nieuwe Israëlische bouwplannen dreigt Oost-Jeruzalem te worden afgesneden van de rest van de Palestijnse gebieden.

Deel deze pagina

Video

E1-project bedreigt Palestijnse doorgang Westoever

De Israëlische regering wil 3000 huizen bijbouwen in Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever. De voltooiing van dit... 'E1-project' zou de doorgaande weg van de Palestijnse gebieden afsnijden.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 54 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 49 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio