Israël zet omstreden bouwplan door

Een illegale joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever»
Een illegale joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever AFP

Israël verwerpt de Amerikaanse en Europese kritiek op het besluit op 3000 huizen te bouwen in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Premier Netanyahu zegt in een verklaring dat de bouw absoluut doorgaat.

"Israël blijft opkomen voor zijn belangen zelfs wanneer we worden geconfronteerd met internationale druk", staat in de verklaring.

Op matje

Groot-Brittannië en Frankrijk riepen vanochtend de Israëlische ambassadeur in hun land op het matje om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de bouw van nieuwe huizen. Ze overwegen hun ambassadeurs uit Israël terug te trekken. Bondskanselier Merkel zei "diep bezorgd" te zijn over het besluit.

Door de nieuwe Israëlische bouwplannen dreigt Oost-Jeruzalem te worden afgesneden van de rest van de Palestijnse gebieden.

Deel deze pagina

Video

E1-project bedreigt Palestijnse doorgang Westoever

De Israëlische regering wil 3000 huizen bijbouwen in Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever. De voltooiing van dit... 'E1-project' zou de doorgaande weg van de Palestijnse gebieden afsnijden.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio