Israël zet omstreden bouwplan door

Een illegale joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever»
Een illegale joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever AFP

Israël verwerpt de Amerikaanse en Europese kritiek op het besluit op 3000 huizen te bouwen in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Premier Netanyahu zegt in een verklaring dat de bouw absoluut doorgaat.

"Israël blijft opkomen voor zijn belangen zelfs wanneer we worden geconfronteerd met internationale druk", staat in de verklaring.

Op matje

Groot-Brittannië en Frankrijk riepen vanochtend de Israëlische ambassadeur in hun land op het matje om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de bouw van nieuwe huizen. Ze overwegen hun ambassadeurs uit Israël terug te trekken. Bondskanselier Merkel zei "diep bezorgd" te zijn over het besluit.

Door de nieuwe Israëlische bouwplannen dreigt Oost-Jeruzalem te worden afgesneden van de rest van de Palestijnse gebieden.

Deel deze pagina

Video

E1-project bedreigt Palestijnse doorgang Westoever

De Israëlische regering wil 3000 huizen bijbouwen in Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever. De voltooiing van dit... 'E1-project' zou de doorgaande weg van de Palestijnse gebieden afsnijden.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10042 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 8951 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 77715 keer afgespeeld

Meer video en audio