Toch miljoenentekort voor Floriade

De Floriade in Venlo trok meer dan 2 miljoen bezoekers.»
De Floriade in Venlo trok meer dan 2 miljoen bezoekers. ANP

De Floriade in Venlo heeft miljoenen minder opgebracht dan was begroot. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de omzet 7,5 miljoen euro achter is gebleven op de begroting. Bovendien vielen de kosten 1,4 miljoen hoger uit.

Burgemeester Scholten van Venlo geeft dat toe in een brief aan de raadsleden van de Floriadegemeenten, gemeenten die bij het evenement betrokken waren.

De brief volgt op berichten dit weekend in dagblad De Limburger waarin het tekort van 9 miljoen euro al werd gemeld. De organisatie van de Floriade sprak de cijfers toen nog met klem tegen. "De berichtgeving doet absoluut geen recht aan de waarheid. Wij ontkennen ten stelligste dat er een verlies is van 9 miljoen", stond in een officiële reactie.

Economische malaise

Reden voor de tegenvallende inkomsten is dat bezoekers veel minder hebben uitgegeven dan was verwacht. De organisatie wijt dat aan "het slechte weer en de economische malaise".

Ook maakten veel mensen gebruik van het openbaar vervoer of reisden samen. Daardoor vielen de parkeeropbrengsten tegen.

De kosten van het evenement waren hoger doordat er extra marketingacties op touw werden gezet. Daarmee probeerde de organisatie meer bezoekers te trekken. Overigens trok de Floriade de twee miljoen bezoekers die waren beoogd.

Burgemeester Scholten benadrukt dat de brief een "tussenrapportage" is, en dat de definitieve cijfers pas in mei 2013 bekend worden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Doden bij granaatinslagen Donetsk Video In het oosten van Oekraïne zijn granaten ingeslagen op een schoolplein. De school staat in de stad...1 okt 2014, 143 keer afgespeeld
  • » Gouden Windei voor Capri-Sun drankje Audio Coca-Cola heeft een prijs gewonnen voor het drankje Capri-Sun Multivitamin. Het Gouden Windei, van...1 okt 2014, 71 keer afgespeeld
  • » Ivo Opstelten als James Bond Video "Opstelten. Ivo Opstelten". De minister van Veiligheid en Justitie kruipt voor één keer in de huid...1 okt 2014, 4844 keer afgespeeld

Meer video en audio