Toch miljoenentekort voor Floriade

De Floriade in Venlo trok meer dan 2 miljoen bezoekers.»
De Floriade in Venlo trok meer dan 2 miljoen bezoekers. ANP

De Floriade in Venlo heeft miljoenen minder opgebracht dan was begroot. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de omzet 7,5 miljoen euro achter is gebleven op de begroting. Bovendien vielen de kosten 1,4 miljoen hoger uit.

Burgemeester Scholten van Venlo geeft dat toe in een brief aan de raadsleden van de Floriadegemeenten, gemeenten die bij het evenement betrokken waren.

De brief volgt op berichten dit weekend in dagblad De Limburger waarin het tekort van 9 miljoen euro al werd gemeld. De organisatie van de Floriade sprak de cijfers toen nog met klem tegen. "De berichtgeving doet absoluut geen recht aan de waarheid. Wij ontkennen ten stelligste dat er een verlies is van 9 miljoen", stond in een officiële reactie.

Economische malaise

Reden voor de tegenvallende inkomsten is dat bezoekers veel minder hebben uitgegeven dan was verwacht. De organisatie wijt dat aan "het slechte weer en de economische malaise".

Ook maakten veel mensen gebruik van het openbaar vervoer of reisden samen. Daardoor vielen de parkeeropbrengsten tegen.

De kosten van het evenement waren hoger doordat er extra marketingacties op touw werden gezet. Daarmee probeerde de organisatie meer bezoekers te trekken. Overigens trok de Floriade de twee miljoen bezoekers die waren beoogd.

Burgemeester Scholten benadrukt dat de brief een "tussenrapportage" is, en dat de definitieve cijfers pas in mei 2013 bekend worden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 6732 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 87 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 224 keer afgespeeld

Meer video en audio