Toch miljoenentekort voor Floriade

De Floriade in Venlo trok meer dan 2 miljoen bezoekers.»
De Floriade in Venlo trok meer dan 2 miljoen bezoekers. ANP

De Floriade in Venlo heeft miljoenen minder opgebracht dan was begroot. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de omzet 7,5 miljoen euro achter is gebleven op de begroting. Bovendien vielen de kosten 1,4 miljoen hoger uit.

Burgemeester Scholten van Venlo geeft dat toe in een brief aan de raadsleden van de Floriadegemeenten, gemeenten die bij het evenement betrokken waren.

De brief volgt op berichten dit weekend in dagblad De Limburger waarin het tekort van 9 miljoen euro al werd gemeld. De organisatie van de Floriade sprak de cijfers toen nog met klem tegen. "De berichtgeving doet absoluut geen recht aan de waarheid. Wij ontkennen ten stelligste dat er een verlies is van 9 miljoen", stond in een officiële reactie.

Economische malaise

Reden voor de tegenvallende inkomsten is dat bezoekers veel minder hebben uitgegeven dan was verwacht. De organisatie wijt dat aan "het slechte weer en de economische malaise".

Ook maakten veel mensen gebruik van het openbaar vervoer of reisden samen. Daardoor vielen de parkeeropbrengsten tegen.

De kosten van het evenement waren hoger doordat er extra marketingacties op touw werden gezet. Daarmee probeerde de organisatie meer bezoekers te trekken. Overigens trok de Floriade de twee miljoen bezoekers die waren beoogd.

Burgemeester Scholten benadrukt dat de brief een "tussenrapportage" is, en dat de definitieve cijfers pas in mei 2013 bekend worden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio