'Wat 'n verlies, wat 'n verdriet'

Portret van Willems in de tijd dat hij speelde in de telefilm Cop vs Killer, naar het boek van Simon de Waal»
Portret van Willems in de tijd dat hij speelde in de telefilm Cop vs Killer, naar het boek van Simon de Waal ANP

Op Twitter heeft de dood van acteur en zanger Jeroen Willems een stroom geschokte reacties teweeggebracht. Collega-acteurs, regisseurs, producenten en liefhebbers zijn verbijsterd door de plotselinge dood van de nog jonge Willems.

Zanger Marco Borsato die net als Willems vanavond in Carré zou optreden schrijft "wat een dramatische wending van wat een feestelijke avond had moeten zijn." En cabaretière Claudia de Breij die ook zou spelen, twittert "Zonder Jeroen Willems geen theater. Wat 'n verlies, wat 'n verdriet."

Warm mens

Willems wordt door velen gekarakteriseerd als een beminnelijk mens. Regisseur Martin Koolhoven: "Naast een van onze meest getalenteerde acteurs was Jeroen Willems ook nog eens een van de leukste." En Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, laat weten: "Jeroen was een fantastisch, warm mens." Actrice Georgina Verbaan herinnert zich Willems als "zo'n lieve man en geweldig acteur. Wat een schok!"

Ten slotte muzikant en acteur Eric Corton: "Jezus, wat een dag. Een doodgeschopte grensrechter en mijn lieve oud-schoolgenoot en wereldacteur Jeroen Willems. ik ga naar bed, denk ik."

Deel deze pagina

Video

Cabaretier Herman Finkers deelde een kleedkamer met Jeroen Willems. En zag hem dus nog kort voor zijn... overlijden in Carré. Martijn Bink sprak met een aangeslagen Finkers.

 • Herman Finkers: het is niet te bevatten

  Cabaretier Herman Finkers deelde een kleedkamer met Jeroen Willems. En zag hem dus nog kort voor zijn... overlijden in Carré. Martijn Bink sprak met een aangeslagen Finkers.

 • Acteur Jeroen Willems overleden

  Tijdens de voorbereidingen voor het feest van 125 jaar Carré is acteur Jeroen Willems plots overleden.... Tijdens een repetitie werd hij onwel. In het ziekenhuis overleed Willems aan de gevolgen van een hartstilstand.

 • 'Alles was ingericht op feestelijke avond in Carré'

  Martijn Bink is bij Carré, waar vandaag acteur Jeroen Willems onverwacht is overleden. Willems zou er... optreden tijdens het feest rond 125 jaar Carré.

 • 'Carré kan nu geen feest vieren'

  Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré, reageert kort op het plotse overlijden van Jeroen Willems. De... acteur zou vanavond meespelen in een show omtrent het 125-jarige bestaan van Carré.

Video en Audio

Meer video en audio