Voorstelling 125 jaar Carré afgelast

Het 125-jarig bestaan van theater Carré wordt op een ander moment gevierd»
Het 125-jarig bestaan van theater Carré wordt op een ander moment gevierd ANP

Theater Carré in Amsterdam gaat het 125-jarig bestaan op een ander moment feestelijk vieren. De galavoorstelling van vanavond is afgelast vanwege het overlijden van acteur Jeroen Willems, die een prominente rol had in de voorstelling.

Directeur Van der Zwaan van Carré spreekt van een moeilijke beslissing omdat 1600 mensen het jubileum vanavond zouden meevieren en er lang en hard is gewerkt aan de voorbereiding. "Maar theater maak je met z'n allen, dan is de beslissing ook eigenlijk niet moeilijk. Dan kun je niet doorgaan", zei Van der Zwaan.

Beatrix

Ook koningin Beatrix zou aanwezig zijn bij de galavoorstelling vanavond.

Koninklijk Theater Carré bestaat vandaag precies 125 jaar. Dat wordt gevierd met een reeks voorstellingen waarin alle aspecten van de theaterwereld aan bod komen. Acteur Jeroen Willems zou in het genre 'toneel' een belangrijke bijdrage hebben. Hij werd vanmiddag tijdens de repetities onwel en overleed later.

Jubileumvoorstellingen

Aan het begin van de avond arriveerden er nog genodigden die niet op de hoogte waren van de afgelasting van de galavoorstelling. Het is de bedoeling dat de geplande jubileumvoorstellingen de komende tijd wel doorgaan.

Deel deze pagina

Video

Tijdens de voorbereidingen voor het feest van 125 jaar Carré is acteur Jeroen Willems plots overleden.... Tijdens een repetitie werd hij onwel. In het ziekenhuis overleed Willems aan de gevolgen van een hartstilstand.

 • Acteur Jeroen Willems overleden

  Tijdens de voorbereidingen voor het feest van 125 jaar Carré is acteur Jeroen Willems plots overleden.... Tijdens een repetitie werd hij onwel. In het ziekenhuis overleed Willems aan de gevolgen van een hartstilstand.

 • Herman Finkers: het is niet te bevatten

  Cabaretier Herman Finkers deelde een kleedkamer met Jeroen Willems. En zag hem dus nog kort voor zijn... overlijden in Carré. Martijn Bink sprak met een aangeslagen Finkers.

 • 'Carré kan nu geen feest vieren'

  Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré, reageert kort op het plotse overlijden van Jeroen Willems. De... acteur zou vanavond meespelen in een show omtrent het 125-jarige bestaan van Carré.

 • 'Grote schok bij Carré'

  Martijn Bink was vanavond bij Carré, waar het feest rond 125 jaar Carré werd afgelast na het plotse... overlijden van acteur Jeroen Willems. Collega's en bezoekers reageerden geschokt.

 • 'Alles was ingericht op feestelijke avond in Carré'

  Martijn Bink is bij Carré, waar vandaag acteur Jeroen Willems onverwacht is overleden. Willems zou er... optreden tijdens het feest rond 125 jaar Carré.

Audio

 • 'Jeroen Willems is in het harnas gestorven' 'In het harnas', zo heet dat dan. Acteur Jeroen Willems overleed gisteren tijdens de repetities in Carré, waar later die avond het... gala ter ere van het 125-jarig bestaan van Carré gevierd zou worden met optredens van veel bekende artiesten. Bezoekers kwamen bij de voorstelling aan en hoorden daar pas dat de avond was afgelast door de dood van Willems. Een verslag van Martijn Bink.

Video en Audio

Meer video en audio