Minister condoleert nabestaanden

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport»
Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ANP

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de nabestaanden van de overleden grensrechter van voetbalclub Buitenboys gecondoleerd.

De man kwam om het leven nadat hij door twee jeugdspelers zwaar was mishandeld.

Schrijnend

"Ik wil de nabestaanden condoleren met dit verschrikkelijke verlies van hun geliefde die door zijn vrijwilligerswerk Nederlandse jongeren in staat stelde om te sporten en een wedstrijdje te spelen", zegt de minister.

Volgens Schippers zet het overlijden van de grensrechter "de hele zaak in een nieuw en extra schrijnend perspectief".

Deel deze pagina

Video

Mishandelde grensrechter overleden

De grensrechter die gistermiddag na een voetbalwedstrijd in Almere werd geschopt en geslagen, is overleden. De man vlagde bij de... wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten. De politie heeft drie spelers van Nieuw-Sloten aangehouden. De jongens zijn 15 en 16 jaar.

Audio

  • 'Grensrechter was een echte clubman' De grensrechter die gisteren is mishandeld op een voetbalveld is overleden. Paul Sanders is bij Buitenboys in Almere, de... voetbalclub van de grensrechter. Het overlijden van de 41-jarige man hakt er diep in, zegt hij.
  • Mishandelde grensrechter is overleden Verslaggever Paul Sanders is in Almere bij SC Buitenboys. Er was verwarring over het lot van de grensrechter die afgelopen zondag... zwaar werd mishandeld. De politie meldde eerder vanmiddag dat hij was overleden, maar dat bleek toen niet het geval te zijn. Eind van de middag is de man overleden.

Video en Audio

Meer video en audio