Acteur Jeroen Willems overleden

Jeroen Willems»
Jeroen Willems ANP

De acteur en zanger Jeroen Willems is vandaag onverwacht overleden. Dat heeft een woordvoerder van het Amsterdamse theater Carré bevestigd. De 50-jarige Willems werd onwel tijdens een repetitie voor de galavoorstelling ter gelegenheid van 125 jaar Carré.

Willems werd in allerijl van het theater naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam gebracht en is daar overleden. Waaraan hij is overleden is nog onduidelijk.

Afgelast

Jeroen Willems was een van de 20 artiesten die zouden optreden ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Carré. De gala-voorstelling die ook door Koningin Beatrix zou worden bijgewoond, gaat niet door.

Na de toneelacademie begon Willems zijn acteerloopbaan bij Theatergroep Hollandia. Daarna volgden vele andere gezelschappen, maar Willems zou pas echt beroemd worden door zijn rollen in films en televisieproducties. Zo speelde hij de hoofdrol in de dramaserie Stellenbosch, de rol van Koning Willem II in de televisieserie De Troon en Frenk in Komt een vrouw bij de dokter.

Gouden Kalf

Willems ontving in 2010 een Gouden Kalf voor 'beste mannelijke bijrol' voor zijn rol als Claus in de film Majesteit. In oktober van dit jaar kwam daar nog een Gouden Kalf bij voor 'beste acteur televisiedrama' voor zijn rol in Cop vs Killer.


Deel deze pagina

Video

Tijdens de voorbereidingen voor het feest van 125 jaar Carré is acteur Jeroen Willems plots overleden.... Tijdens een repetitie werd hij onwel. In het ziekenhuis overleed Willems aan de gevolgen van een hartstilstand.

 • Acteur Jeroen Willems overleden

  Tijdens de voorbereidingen voor het feest van 125 jaar Carré is acteur Jeroen Willems plots overleden.... Tijdens een repetitie werd hij onwel. In het ziekenhuis overleed Willems aan de gevolgen van een hartstilstand.

 • 'Carré kan nu geen feest vieren'

  Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré, reageert kort op het plotse overlijden van Jeroen Willems. De... acteur zou vanavond meespelen in een show omtrent het 125-jarige bestaan van Carré.

 • Herman Finkers: het is niet te bevatten

  Cabaretier Herman Finkers deelde een kleedkamer met Jeroen Willems. En zag hem dus nog kort voor zijn... overlijden in Carré. Martijn Bink sprak met een aangeslagen Finkers.

 • 'Alles was ingericht op feestelijke avond in Carré'

  Martijn Bink is bij Carré, waar vandaag acteur Jeroen Willems onverwacht is overleden. Willems zou er... optreden tijdens het feest rond 125 jaar Carré.

 • Op de filmset van Tula, the Revolt

  Op Curaçao wordt de film Tula, the Revolt gedraaid. Correspondent Dick Drayer sprak op de set met Jeroen... Krabbé en Jeroen Willems, die meespelen in de film over slavernij op de Antillen.

Video en Audio

Meer video en audio