'Real en Mourinho gaan uit elkaar'

José Mourinho»
José Mourinho AFP

De wegen van Real Madrid en trainer José Mourinho scheiden na het einde van het seizoen. Dit bericht de Spaanse sportkrant Marca.

Volgens het dagblad - doorgaans goed ingevoerd bij Real - wordt voor preses Florentino Pérez de situatie op de Madrileense bank onhoudbaar.

Zo staat de regerend landskampioen in de competitie al elf punten achter op koploper FC Barcelona. Daarnaast had Mourinho het recentelijk aan de stok met het Madrileense publiek en een aantal spelers, onder wie verdediger Sergio Ramos.

Onrust

De negatieve publiciteit zette Pérez aan het denken. Om geen verdere onrust te zaaien wil de voorzitter pas aan het einde van het seizoen de samenwerking met Mourinho stopzetten. De Portugees is sinds de zomer van 2010 werkzaam bij Real Madrid. Zijn contract loopt medio 2016 af.

Deel deze pagina

Video Toine van Peperstraten

Mourinho zegt niets over vertrek

Voor Ajax is een vervolg in de Champions League uitgesloten, maar de weg naar overwintering in de Europa League ligt nog open. Bij... een overwinning tegen Real Madrid is Ajax daar zeker van. Toine van Peperstraten is in Madrid, waar het een dag voor de wedstrijd tegen Ajax vooral ging over Jose Mourinho. Hij zou na dit seizoen vertrekken bij Real.

Video en Audio

  • » Van Gaal: vertrouwen in het systeem Video Louis van Gaal, trainer van Manchester United, reageert na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen...24 jul 2014, 3597 keer afgespeeld
  • » Fransen beëindigt atletiekcarrière Video Meerkampster Remona Fransen stopt met atletiek. De 28-jarige atlete werd de afgelopen jaren...24 jul 2014, 1343 keer afgespeeld
  • » Mollema: goede dag voor de moraal Video Belkin-wielrenner Bauke Mollema voorafgaand aan de achttiende etappe in de Tour de France 2014.24 jul 2014, 100151 keer afgespeeld

Meer video en audio