'Real en Mourinho gaan uit elkaar'

José Mourinho»
José Mourinho AFP

De wegen van Real Madrid en trainer José Mourinho scheiden na het einde van het seizoen. Dit bericht de Spaanse sportkrant Marca.

Volgens het dagblad - doorgaans goed ingevoerd bij Real - wordt voor preses Florentino Pérez de situatie op de Madrileense bank onhoudbaar.

Zo staat de regerend landskampioen in de competitie al elf punten achter op koploper FC Barcelona. Daarnaast had Mourinho het recentelijk aan de stok met het Madrileense publiek en een aantal spelers, onder wie verdediger Sergio Ramos.

Onrust

De negatieve publiciteit zette Pérez aan het denken. Om geen verdere onrust te zaaien wil de voorzitter pas aan het einde van het seizoen de samenwerking met Mourinho stopzetten. De Portugees is sinds de zomer van 2010 werkzaam bij Real Madrid. Zijn contract loopt medio 2016 af.

Deel deze pagina

Video Toine van Peperstraten

Mourinho zegt niets over vertrek

Voor Ajax is een vervolg in de Champions League uitgesloten, maar de weg naar overwintering in de Europa League ligt nog open. Bij... een overwinning tegen Real Madrid is Ajax daar zeker van. Toine van Peperstraten is in Madrid, waar het een dag voor de wedstrijd tegen Ajax vooral ging over Jose Mourinho. Hij zou na dit seizoen vertrekken bij Real.

Video en Audio

  • » 1974: Rumble in the jungle Video Op 30 oktober 1974 boksten Muhammad Ali en George Foreman in Kinshasa, Zaïre om de wereldtitel bij...30 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
  • » Het leven van Verona van de Leur Audio Verona van de Leur is pas 28 jaar, maar de oud-turnster heeft een uitgebreid levensverhaal te...30 okt 2014, 238 keer afgespeeld
  • » Groothuis: kan nog heel hard rijden Audio Stefan Groothuis blikt vooruit op het nieuwe schaatsseizoen, dat dit weekend van start gaat.30 okt 2014, 153 keer afgespeeld

Meer video en audio