Onbekende doden in dna-bestand

 »
  Erf-goed / Flickr / Creative Commons by-nc-sa

De politie gaat van mensen die tussen 1920 en 2008 zijn begraven zonder dat hun identiteit bekend was dna afnemen. Het Landelijk Bureau Vermiste Personen hoopt zo onbekende doden te identificeren.

De politie heeft alle gemeenten gevraagd een lijst op te stellen met onbekende doden die op gemeentelijke begraafplaatsen liggen. Die lichamen worden de komende jaren opgegraven. Hun dna-profiel wordt in een databank voor vermiste personen opgenomen.

Overeenkomst

De politie hoopt dat er in de dna-Databank Vermiste Personen een overeenkomst naar voren komt tussen de opgegraven lichamen en dna-profielen van mensen die al jaren worden vermist. Ook wordt gekeken of er een onbekende dode aan familie kan worden gekoppeld.

In Amsterdam identificeerde de politie afgelopen zomer al 17 van de 91 lichamen die de afgelopen 30 jaar als onbekend persoon waren begraven.

Deel deze pagina

Audio

  • Onbekende doden opgegraven voor dna-onderzoek De politie gaat dna afnemen van mensen die tussen 1920 en 2008 zijn begraven zonder dat hun identiteit bekend was. Het Landelijk... Bureau Vermiste Personen hoopt zo onbekende doden te identificeren Een gesprek met Irma Schijf, teamleider Opsporingsberichtgeving & Vermiste personen van het Korps Landelijke Politie Diensten.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio