KNVB: een verschrikkelijk incident

 »
  Katie@! - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-sa

"Dit is een verschrikkelijk incident. Voor het slachtoffer en voor de mensen die moesten toekijken." Dat zegt de KNVB in een reactie op de mishandeling van een grensrechter gistermiddag bij voetbalclub Buitenboys in Almere.

De grensrechter, die een wedstrijd van zijn zoon vlagde, werd na de wedstrijd door voetballers van Nieuw Sloten van 15 en 16 jaar hard geslagen en geschopt. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De KNVB probeert zoveel mogelijk verklaringen van mensen te krijgen die de mishandeling hebben gezien. Daarna komt de zaak voor bij een tuchtcommissie. De maximale straf voor jeugdspelers is 3 jaar schorsing.

Verhoord

Vorig seizoen was het nog mogelijk om een levenslange schorsing op te leggen, maar van die maatregel is de KNVB dit seizoen afgestapt. "Er waren veel geluiden dat jonge spelers een kans moeten krijgen in plaats van ze voor hun leven buiten te sluiten", zegt een woordvoerder.

"We hebben alleen nog maar geluiden uit de media, maar als ik naar dit incident kijk dan denk ik: dit is niet misselijk, daar moet je zwaar op inzetten", aldus de KNVB-woordvoerder.

De voetballers die betrokken waren bij de mishandeling zijn door hun club Nieuw Sloten geroyeerd. Drie verdachten zitten vast en worden vandaag door de politie gehoord.

Deel deze pagina

Audio

  • KNVB: forse straffen voor mishandelen grensrechter Een grensrechter van voetbalvereniging S.C. Buitenboys uit Almere ligt zeer ernstig gewond in het ziekenhuis. Hij is gisteren vlak... na een wedstrijd tegen de voetbalclub sv Nieuw Sloten door drie voetballers van die club, jongens van 15 en 16 jaar, zwaar mishandeld. De jongens zijn door de politie gearresteerd. Woordvoerder van de KNVB, Rob de Leede, reageert.

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2465 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3408 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3443 keer afgespeeld

Meer video en audio