Aanhoudingen bij PKK-bijeenkomst

PKK-vlaggen»
PKK-vlaggen AFP

De Nationale Recherche heeft in Zeeland 55 PKK-aanhangers opgepakt. Ze waren bijeen op een recreatiecentrum in Ellemeet, dicht bij Renesse.

De arrestanten zijn naar een politiebureau gebracht. Daar wordt onderzocht of ze legaal in Nederland zijn en of er personen bij zitten die op een internationale opsporingslijst staan.

Tip

De inval was om 06.00 uur. Bij de actie waren 150 politiemensen betrokken.

Het Openbaar Ministerie was getipt door de AIVD. De bijeenkomst was vrijdag begonnen en zou waarschijnlijk een week duren.

Rekruten

De PKK vecht in Oost-Turkije en Noord-Irak voor meer politieke rechten voor de Koerdische bevolking. De organisatie staat sinds 2002 op de Europese lijst van terroristische organisaties. Om die reden is de PKK sinds 2007 ook in Nederland verboden.

Volgens het OM worden ook in Nederland Koerden gerekruteerd om tegen het Turkse leger te vechten. Onder hen zouden ook minderjarigen zijn. Verder wordt in Nederland geld ingezameld.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Binnenlands weerbericht 24 april 2014 Video Binnenlands weerbericht 24 april 2014 met Marco Verhoef.24 apr 2014, 47 keer afgespeeld
  • » Mogelijk tekort aan speltbrood Video Door de grote vraag naar speltbrood, raakt de voorraad bij bakkers op. De eerstvolgende oogst van...24 apr 2014, 133 keer afgespeeld
  • » Geen VAK410-leden naar Almelo Video De leden van supportersgroep VAK410 van Ajax zijn zondag niet welkom bij de kampioenswedstrijd bij...24 apr 2014, 54 keer afgespeeld

Meer video en audio