A20 tot avondspits dicht na ongeluk

De chaos op de A20 bij het Terbregseplein»
De chaos op de A20 bij het Terbregseplein ANP

Rijkswaterstaat verwacht dat de avondspits rond Rotterdam en Den Haag zeer druk wordt. Door het ongeluk vanochtend op de A20 blijft de weg richting Hoek van Holland mogelijk tot 19.00 uur afgesloten. De A20 richting Gouda ging rond 11.00 uur weer open.

Vanochtend botsten een vrachtwagen, een tankwagen en een auto op elkaar bij het Terbregseplein. De automobilist kwam daarbij om het leven. In de vrachtwagen ontstond brand. Volgens Rijkswaterstaat is het asfalt door de brand beschadigd. Dat moet eerst worden gerepareerd voor er weer verkeer overheen kan. Ook moet de lading van de tankwagen worden overgepompt.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Of gladheid daarbij een rol heeft gespeeld, is nog onduidelijk.

Het verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via Den Haag.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Drukke avondspits verwacht rond Rotterdam' Een ongeluk met een vrachtwagen op de A20 bij het Terbregseplein leidde vanmorgen leidde vanochtend tot een complete wegafsluiting.... Bij het ongeluk kwam een bestuurder van een auto om het leven. Mark van der Fusse van Rijkswaterstaat vertelt.

Video

  • video Hinder door eerste sneeuw valt mee De sneeuw veroorzaakte niet veel overlast op de wegen. Wel stapte de NS voor het eerst dit jaar over op de... winter-regeling. Want nadat Limburg gisteren de primeur had, viel de sneeuw vandaag op veel andere plekken in het land.
  • video Drukke spits verwacht door winterweer Een groot deel van het land heeft vandaag te maken met sneeuw. Vanwege dat winterse weer had de NS in de... ochtend de dienstregeling aangepast. En op de weg gebeurden er verschillende ongelukken.
  • video Drukke avondspits op A20 door ongeluk Bij een ernstig verkeersongeval vanochtend op de A20 bij Rotterdam zijn een dode gevallen en een gewonde. Na... het ongeluk ontstonden lange files. De kans is groot dat het in de avondspits extreem druk wordt rond Den Haag en Rotterdam. Het duurt volgens de ANWB nog tot 19.00 uur voor de weg richting Hoek van Holland wordt vrijgegeven.

Video en Audio

Meer video en audio