Weinig vertrouwen pensioenfonds

Groot aantal werknemers heeft weinig vertrouwen in pensioenfonds»
Groot aantal werknemers heeft weinig vertrouwen in pensioenfonds ANP

Ruim de helft van de werknemers heeft weinig of zelfs helemaal geen vertrouwen in zijn pensioenfonds. Vooral laagopgeleiden tussen de 35 en 45 jaar hebben weinig vertrouwen, blijkt uit gegevens van het gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

60 procent van de laagopgeleiden geeft aan weinig vertrouwen te hebben in zijn pensioenfonds. Onder hoogopgeleiden is dat 51 procent.

Werknemers met weinig vertrouwen in hun pensioenaanbieder zijn relatief vaak bezorgd dat hun inkomen op latere leeftijd onvoldoende is. Bijna 20 procent van de werknemers die geen vertrouwen hebben in hun pensioenfonds, vreest op latere leeftijd niet genoeg inkomen te hebben.

Wettelijk minimum

Pensioenfondsen hebben als gevolg van de economische crisis grote moeite om hun reserves op peil te houden. Veel fondsen zitten met hun dekkingsgraad onder het wettelijk minimum.

Lees ook: Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?

Deel deze pagina

Video

Zorg en Welzijn als eerste met nieuw pensioenstelsel

Het op een na grootste pensioenfonds van Nederland, Zorg en Welzijn, wil als eerste het nieuwe pensioenstelsel invoeren. Het fonds... neemt dan meer risico met beleggingen. In ruil daarvoor krijgen gepensioneerden naar verwachting een hoger pensioen.

Video en Audio

Meer video en audio