Dode bij ongeluk, A20 R'dam dicht

Volgens de politie vloog de vrachtwagen direct in brand»
Volgens de politie vloog de vrachtwagen direct in brand Robert van Dijk / NOS Ooggetuige

Bij een ongeluk met een auto en een vrachtwagen op de A20 bij Rotterdam is vanochtend een dode gevallen. De snelweg is ter hoogte van het Terbregseplein in beide richtingen afgesloten.

Het ongeluk gebeurde in de richting van Hoek van Holland. Volgens de politie vloog direct na het ongeluk de cabine van de vrachtwagen in brand. De bestuurder van de auto is bij het ongeluk om het leven gekomen. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. Mogelijk zijn ook andere voertuigen beschadigd geraakt, zegt een woordvoerder.

Brokstukken

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Of gladheid daarbij een rol heeft gespeeld is nog onduidelijk.

Het is niet duidelijk wanneer de snelweg weer opengaat. Volgens de politie liggen er veel brokstukken op de weg.

Volgens de ANWB is het aan de noordkant van Rotterdam erg druk. Op de A13 van Den Haag naar Rotterdam staat een lange file en ook op de A16 van Hendrik-Ido-Ambacht naar Rotterdam staan veel mensen stil. Aan de zuidzijde van Rotterdam rijdt het verkeer nog wel langzaam door, zegt de ANWB.

Deel deze pagina

Video

'Weersomstandigheden leiden niet tot meer files'

Bij een ernstig verkeersongeval op de A20 bij Rotterdam is een dode gevallen en iemand gewond geraakt. De gladheid op de weg heeft... tot nu toe tot weinig problemen geleid in het verkeer. Mark van der Vusse van Rijkswaterstaat geeft toelichting.

Video en Audio

Meer video en audio