Arrestaties na molesteren lijnrechter

 »
  Mark McLaughlin / Flickr - Creative Commons by-nc-sa

Drie voetballers uit Amsterdam zijn aangehouden voor de mishandeling van een grensrechter. Die raakte daarbij zwaargewond en ligt volgens een politiewoordvoerder in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De jongens van 15 en 16 speelden gisteren met hun voetbalclub Nieuw Sloten tegen Buitenboys in Almere. Na de wedstrijd werd de lijnrechter tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. De man wist op te staan en weg te rennen, maar de voetballers gingen achter hem aan en mishandelden hem opnieuw.

Geroyeerd

Een paar uur na de mishandeling werd de grensrechter onwel. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij kunstmatig in slaap gehouden, zegt de politiewoordvoerder.

Voetbalclub Nieuw Sloten heeft het team uit de competitie gehaald. De voetballers die betrokken waren bij de mishandeling zijn geroyeerd. Ook heeft de club hun namen doorgegeven aan voetbalbond KNVB.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De drie jongens worden vandaag verhoord. Buitenboys heeft aangekondigd aangifte te doen.

Deel deze pagina

Video

Aanhoudingen voor mishandeling grensrechter

Drie voetballers van 15 en 16 uit Amsterdam zijn aangehouden voor de mishandeling van een grensrechter. Die raakte daarbij... zwaargewond en ligt volgens een politiewoordvoerder in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Audio

  • 'De grensrechter kon wegrennen, maar werd toen weer gevloerd' Drie voetballers van de voetbalclub sv Nieuw Sloten zitten vast voor de mishandeling van een 41-jarige lijnrechter. Na een... wedstrijd tegen S.C. Buitenboys in Almere vielen ze de grensrechter aan en die ligt nu ernstig gewond in het ziekenhuis. Marcel Oost is voorzitter van Buitenboys, bij wie de grensrechter hoort.

Video en Audio

Meer video en audio