Dodental tunneldrama Japan naar 9

In Japan is een deel van een grote autotunnel ingestort.»
In Japan is een deel van een grote autotunnel ingestort. AFP

In Japan is het dodental als gevolg van de instorting van een autotunnel opgelopen tot negen. De lichamen werden gevonden in drie auto's die waren geplet doordat het dak van de tunnelbuis het begaf.

De instorting gebeurde gisterochtend in een tunnel van 4,7 kilometer lang. Doordat er brand ontstond, konden de hulpdiensten de slachtoffers lange tijd niet bereiken.

De oorzaak van het ongeluk, op zo'n 80 kilometer van Tokio, is onduidelijk. De exploitant van de tunnel zegt dat bij een recente inspectie geen problemen aan het licht waren gekomen.

Deel deze pagina

Video

Dodental tunnel Japan verder opgelopen

In Japan is het dodental als gevolg van het instorten van een autotunnel opgelopen tot 9. De lichamen werden gevonden in drie... auto's die waren geplet omdat het dak van de tunnelbuis het begaf.

Audio

  • Kjeld Duits: bovenkant tunnel al 35 jaar niet geïnspecteerd In Japan is het dodental door de instorting van een autotunnel opgelopen tot negen. Gisteren stortte een deel van een 5 kilometer... lange tunnel in, waarna brand ontstond. De hulpdiensten hadden daardoor moeite om de slachtoffers te bereiken. Correspondent Kjeld Duits is in Japan.

Video en Audio

Meer video en audio