Atleet Mariano gepakt met cocaïne

Brian Mariano»
Brian Mariano ANP

Atleet Brian Mariano is op de luchthaven van Curaçao aangehouden met 720 gram cocaïne in zijn bagage.

Dat heeft de douane op Curaçao bevestigd. Na verhoor is hij vrijgelaten.

Een woordvoerder van de douane zegt dat de drugs zijn gevonden nadat speurhonden aansloegen bij de koffer van Mariano. Dat gebeurde tijdens de afhandeling in de bagageruimte van de luchthaven.

De drugs zaten verstopt in een dubbele bodem van zijn koffer, wat volgens de douane duidt op drugssmokkel met voorbedachten rade. Volgens mediaberichten zegt Mariano niets te weten van de drugs. Een onbekende zou de cocaïne zonder zijn medeweten in zijn bagage hebben gestopt.

Vrijgelaten

Mariano werd vrijgelaten omdat de hoeveelheid cocaïne die werd gevonden te klein was om hem langer vast te kunnen houden. Ook speelde volgens de douane mee dat hij niet eerder is gepakt met drugs.

De atleet heeft een nieuw vliegticket moeten kopen en is inmiddels van het eiland. Mariano moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter op Curaçao.

Of hij op 18 december aanwezig is bij het Sportgala in Amsterdam, is niet bekend. Mariano is samen met de estafetteploeg genomineerd voor Sportploeg van het Jaar.

Europees kampioen

De 27-jarige Mariano is geboren op Curaçao en woont in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. Hij werd afgelopen zomer met de Nederlandse estafetteploeg Europees kampioen en zesde op de Olympische Spelen.

Individueel is Mariano viervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter indoor. Hij won die titel in 2009, 2010, 2011 en 2012.

Deel deze pagina

Audio

  • "Koffer Mariano geen dubbele bodem" Atleet Brian Mariano is op de luchthaven van Curaçao aangehouden met 720 gram cocaïne in zijn bagage. Mariano was tijdens de... voorbije Olympische Spelen onderdeel van de Nederlandse estafette-ploeg. John Bos - directeur van de Nederlandse atletiekunie - gaat in op het nieuws.
  • 'Cocaïne zat in dubbele bodem van koffer Mariano' Atleet Brian Mariano is op de luchthaven van Curaçao aangehouden met 720 gram cocaïne in zijn bagage. Mariano was een van de... lopers in de Nederlandse estafetteploeg tijdens de laatste Olympische Spelen in Londen. Individueel is Mariano viervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter indoor. Correspondent Dick Drayer op Curaçao vertelt wat er gebeurd is.

Video

Atleet Mariano gepakt met drugs in bagage

Atleet Brian Mariano is op de luchthaven van Curaçao aangehouden met 720 gram cocaïne in zijn bagage. Dat heeft de douane op... Curaçao bevestigd. Na verhoor is hij vrijgelaten.

Video en Audio

  • » Van Basten, van speler tot coach Video Een overzicht van de spelers- en trainersloopbaan van Marco van Basten, die op 31 oktober 2014...30 okt 2014, 1344 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Murray-Dimitrov Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Grigor Dimitrov in de derde ronde van het...30 okt 2014, 1056 keer afgespeeld
  • » Brändle breekt uurrecord Voigt Video Het werelduurrecord heeft een nieuwe houder. Precies 42 dagen na het record van de Duitser Jens...30 okt 2014, 2530 keer afgespeeld

Meer video en audio