Hattrick voor Vonn in Lake Louise

Lindsey Vonn»
Lindsey Vonn EPA

Lindsey Vonn heeft haar derde zege van het WB-weekeinde in Lake Louise geboekt. De Amerikaanse, die vrijdag en zaterdag een afdaling won, was ook de beste op de Super G.

Voor de 28-jarige Vonn is het alweer de veertiende overwinning in het Canadese ski-oord en de 56ste WB-zege in totaal. Alleen Annemarie Moser-Pröll (Oos), die 62 keer de beste was, won vaker.

Net als vrijdag en zaterdag, toen Stacey Cook tweede werd, ging het zilver naar een Amerikaanse. Julia Mancuso eindigde op 0,43 van Vonn als tweede. Tina Maze werd achter Anna Fenninger vierde en behield de leiding in het klassement van de wereldbeker algemeen.

Ligety wint weer reuzenslalom

In Beaver Creek won de Amerikaan Ted Ligety ook de tweede reuzenslalom van het WB-seizoen. De wereldkampioen gaf zijn concurrenten op de Birds of Prey-piste geen schijn van kans.

Ligety, die vorige maand de reuzenslalom in Sölden al met overmacht gewonnen had, startte als eerste, zette direct een niet te kloppen tijd neer en had in de tweede run genoeg aan de tweede tijd.

Marcel Hirscher, die vorig seizoen de wereldbeker won op dit onderdeel, stond na de eerste run tweede op 0,78 van de Amerikaan. Die positie hield hij in de tweede run vast, al liep zijn achterstand op tot 1,76. Aksel Lund Svindal, leider in de WB-algemeen, werd zesde.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » WK judo: nederlaag Grol in herkansing Video Beelden van de partij van Henk Grol tegen Martin Pacek in de herkansing van de klasse tot 100...30 aug 2014, 358 keer afgespeeld
  • » Terugblik US Open: dag 5 Audio Tenniscommentator Marcella Mesker blikt terug op de vijfde dag van de US Open.30 aug 2014, 135 keer afgespeeld
  • » WK judo: Chaiboelajev vloert Grol Video Henk Grol moet het bij de WK judo in Tsjeljabinsk afleggen tegen de Rus Tagir Chaiboelajev in de...30 aug 2014, 8199 keer afgespeeld

Meer video en audio