Russen dagenlang vast in file

Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer.»
Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer. APTV

Door hevige sneeuwstormen in Rusland staat een groot aantal automobilisten al dagenlang vast op een snelweg tussen Moskou en Sint-Petersburg. Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer. De gestrande reizigers kunnen geen kant op.

Op de plek waar de automobilisten zijn gestrand, is de temperatuur gedaald tot zo'n min 3. Vrachtwagenchauffeurs hebben laten weten dat hun brandstof bijna op is en dat ze zich dus niet meer kunnen verwarmen.

Warm eten

De Russische regering doet er alles aan om de gestrande reizigers te helpen. Er wordt warm eten uitgedeeld en er is een medisch team ter plaatse, maar door de chaos kunnen de hulpinstanties niet iedereen bereiken.

Volgens de politie neemt de file wel geleidelijk af, maar is het nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat de weg weer helemaal vrij is.

De Russische regering en het stadsbestuur van Moskou liggen onder vuur omdat ze zich niet goed zouden hebben voorbereid op het winterweer.

Deel deze pagina

Video

Russen lang vast in file door sneeuw

Door hevige sneeuwstormen in Rusland staat een aantal automobilisten al dagenlang vast op een snelweg tussen Moskou en... Sint-Petersburg. Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer. De gestrande reizigers kunnen geen kant op.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 2970 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3882 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3081 keer afgespeeld

Meer video en audio