Russen dagenlang vast in file

Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer.»
Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer. APTV

Door hevige sneeuwstormen in Rusland staat een groot aantal automobilisten al dagenlang vast op een snelweg tussen Moskou en Sint-Petersburg. Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer. De gestrande reizigers kunnen geen kant op.

Op de plek waar de automobilisten zijn gestrand, is de temperatuur gedaald tot zo'n min 3. Vrachtwagenchauffeurs hebben laten weten dat hun brandstof bijna op is en dat ze zich dus niet meer kunnen verwarmen.

Warm eten

De Russische regering doet er alles aan om de gestrande reizigers te helpen. Er wordt warm eten uitgedeeld en er is een medisch team ter plaatse, maar door de chaos kunnen de hulpinstanties niet iedereen bereiken.

Volgens de politie neemt de file wel geleidelijk af, maar is het nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat de weg weer helemaal vrij is.

De Russische regering en het stadsbestuur van Moskou liggen onder vuur omdat ze zich niet goed zouden hebben voorbereid op het winterweer.

Deel deze pagina

Video

Russen lang vast in file door sneeuw

Door hevige sneeuwstormen in Rusland staat een aantal automobilisten al dagenlang vast op een snelweg tussen Moskou en... Sint-Petersburg. Inmiddels is de file opgelopen tot 55 kilometer. De gestrande reizigers kunnen geen kant op.

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio