Weer vuurwerk in huis Opheusden

 »
  ANP

De Gelderse brandweer en politie hebben vanmiddag na een tip opnieuw vuurwerk gevonden in een huis in Opheusden, waar twee weken geleden een man zwaargewond raakte toen hij met zelfgemaakt vuurwerk in de weer was.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vanavond een aantal kilo's aan zwaar, illegaal vuurwerk gevonden en veiliggesteld.

De EOD doorzocht het hele huis, om er zeker van te zijn dat er niet nog meer gevaarlijk vuurwerk ligt. Uit voorzorg werden dertien huizen in de omgeving ontruimd. Aan het eind van de avond mochten de bewoners weer naar huis.

Verzegeld

Of het vuurwerk dat vandaag is gevonden daar twee weken geleden al lag of er na het ongeluk van destijds is terechtgekomen, is niet bekend. In het huis is niemand aangehouden. Het huis is verzegeld.

De 39-jarige man die twee weken geleden gewond raakte, ligt nog in het ziekenhuis. Door de explosie werd toen een groot gat in het dak geslagen.

Deel deze pagina

Video

Vuurwerk gevonden in huis Opheusden

Er is opnieuw vuurwerk gevonden in een huis in Opheusden. Twee weken geleden raakte een man zwaar gewond toen in hetzelfde huis... zwaar vuurwerk ontplofte. Het vuurwerk werd gevonden na een tip.

Audio

  • 'Geen acuut gevaar bij nieuwe vuurwerkvondst Opheusden' Gisteravond onstond in het Gelderse Opheusden opnieuw veel ophef over de vondst van vuurwerk. Dertien gezinnen moesten weer hun... huis uit en de Explosieven Opruimingsdienst is tot laat bezig geweest met het onderzoek. Een gesprek met Marleen Gerrits van de politie Gelderland-Zuid.
  • Opnieuw vuurwerk gevonden in huis Opheusden Twee weken nadat bewoners van de Fazantstraat in Opheusden de schrik van hun leven kregen door een vuurwerkexplosie bij de buren,... is bij diezelfde buren weer zwaar vuurwerk gevonden. Verslaggever Niels Kater van Omroep Gelderland sprak gisteren bewoners, die nu weer hun huis uit moesten.

Video en Audio

Meer video en audio