Tweede thuiszege FC Groningen

FC Groningen had zijn trouwe aanhang dit seizoen nog niet verwend en pas op één thuisoverwinning getrakteerd.

Een tweede volgde er tegen Heracles Almelo (2-0) en zeker in de tweede helft werd er ook aan klantenbinding gedaan.

Meer hoogtepunten dan goede kansen voor David Texeira en de Heraclieden Samuel Armenteros en Kwame Quansah bevatte de eerste helft niet.

Nadat Kees Kwakman en Michael de Leeuw koppend bijna succesvol waren geweest, kwam Groningen na een uur toch op 1-0. Andraz Kirm zette voor en Marko Vejinovic, die voor rust een penalty tegen had kunnen krijgen, schoot fraai in eigen doel.

Toen enkele minuten later De Leeuw keeper Remko Pasveer opnieuw passeerde, was het Almelose verzet gebroken.