Man geliquideerd in Diemen

Forensisch onderzoek in Diemen»
Forensisch onderzoek in Diemen NOS

In Diemen-Noord is vanochtend een man in zijn auto doodgeschoten. De auto stond op een oprit van een huis aan de Rietzangerweg. Het slachtoffer is de 40-jarige Patrick Brisbane, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Er is meerdere keren geschoten.


Cocaïne

Brisbane is een bekende van de politie. Hij wordt onder meer in verband gebracht met de invoer van een partij cocaïne. Brisbane werd daarvoor gearresteerd, maar zou later zijn vrijgelaten. Het slachtoffer werd vorige week nog genoemd in een artikel in Nieuwe Revu over 'De foute vrienden van Badr Hari'.

Brisbane werd rond 08.30 uur gevonden, maar de schietpartij was uren daarvoor, om 05.00 uur. Verscheidene omwonenden hebben verklaard schoten te hebben gehoord, maar het duurde lang voor de politie werd gealarmeerd.

Tweede liquidatie

De politie wil niets zeggen over mogelijke verdachten. Er is een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet. Getuigen is gevraagd zich te melden.

Het is in korte tijd de tweede liquidatie onder criminelen in de buurt van Amsterdam. Anderhalve week geleden werd in Badhoevedorp Remco H. doodgeschoten. Ook hij was een bekende van de politie.

Deel deze pagina

Video

  • video Man (40) geliquideerd in Diemen In Diemen-Noord is vanochtend in een auto het lichaam gevonden van een 40-jarige man. Hij is een bekende van... de politie: Patrick Brisbane. Hij was met meerdere schoten om het leven gebracht. Het lijkt erop dat het gaat om een liquidatie in het criminele milieu.
  • video Sporenonderzoek in Diemen-Noord In Diemen-Noord is vanochtend een dode man in een auto gevonden. De zijruit van de wagen was kapot. In de... buurt zouden vannacht schoten zijn gehoord.

Audio

  • Robbert Bas: liquidatie mogelijk verband met cocaïnezaak In Diemen-Noord is een man in zijn auto doodgeschoten. U hoort Justitieredacteur Robbert Bas over deze zaak.
  • Robert Bas: Brisbane was 'Amsterdamse beroepscrimineel' In Diemen-Noord is gistermorgen een man doodgeschoten aangetroffen in zijn auto. Het gaat om de 40-jarige Patrick Brisbane, een... bekende van de politie. Justitieredacteur Robert Bas vertelt over Patrick Brisbane.

Video en Audio

Meer video en audio