NOS SchaatsenAangepast

Nesbitt troeft Oranje-trio net af

Wereldkampioene Christine Nesbitt heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Astana de 1.500 meter gewonnen. De Canadese moest wel alles uit de kast halen om haar Nederlandse concurrentes te kloppen.

Nesbitt, winnares in Heerenveen maar in Kolomna derde achter Marrit Leenstra en Jekaterina Sjichova, was in de slotrit net sneller dan Leenstra: 1.57,18 om 1.57,29. In de slotronde pakte Leenstra nog 0,5 terug, maar dat bleek net niet genoeg voor een tweede WB-zege op rij.

Linda de Vries (1.57,30) en Diane Valkenburg (1.57,31) gaven maar een fractie toe op het tweetal. En achter Sjichova eindigde ook Lotte van Beek, die 1.57,69 noteerde, nog in de topzes.

Buitenbocht

"Honderd meter erbij en ik had gewonnen", concludeerde Leenstra na haar (inhaal-)race. "In het begin maakte ik maar moeilijk snelheid. Dat heeft me aan het einde van de rit de zege gekost. Ik kwam steeds dichterbij, maar in de laatste buitenbocht had ik net niet genoeg kracht over om het helemaal af te maken. Dat was jammer. Het had er wel ingezeten. Toch was het een mooie race. Ik moet tevreden zijn."

"Het was echt heel hard werken", beaamde De Vries, die bij de NK achter Ireen Wüst, Van Beek, Leenstra en Marije Joling vijfde werd. "Verrassend dat ik op het podium sta."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl