NOS NieuwsAangepast

'Luchtaanvallen in Damascus'

In de Syrische hoofdstad Damascus is de afgelopen dagen fel gevochten, melden activisten. Gevechtsvliegtuigen van het leger zouden gisteren enkele buitenwijken van de stad hebben gebombardeerd, in reactie op "terreuracties" van opstandelingen.

Ook in de omgeving van de internationale luchthaven van Damascus zou zijn gevochten tussen het leger en de rebellen. Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder EgyptAir en Emirates, schrapte de afgelopen dagen alle vluchten van en naar de Syrische hoofdstad.

Sinds donderdag was er een internetstoring in Syrië, waardoor er nauwelijks berichten naar buiten kwamen over de gevechten tussen het leger en de opstandelingen. In de meeste delen van Syrië werkt internet weer.

Offensief

De gevechten in Damascus zijn de zwaarste sinds juli, toen het gewapend verzet een aantal wijken in handen kreeg. Een legeroffensief dwong de rebellen daarna terug. Ook in de provincies Homs, Deir al-Zor, Idlib en in Aleppo werd gisteren melding gemaakt van zware gevechten.

Rusland uitte gisteren felle kritiek op westerse landen. Minister Lavrov van Buitenlandse Zaken zei dat sommige landen Syrië democratie "door de strot willen duwen". Dat werkt niet, zei Lavrov, die zich ook kritisch uitliet over de mogelijk inzet van patriot-raketten in Turkije, langs de grens met Syrië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl