NOS VoetbalAangepast

"Hele slechte wedstrijd" PSV

"Het was een hele slechte wedstrijd van ons", concludeerde PSV-coach Dick Advocaat na de 3-1 in de Arena. "Ajax was vanavond de betere partij."

De trainer zag een eerste half uur waarin PSV achter de gastheer aanliep.

"Daarin kom je niet aan voetballen toe. Via een prachtige goal komen we op 1-1, maar nogmaals, dit is een terechte zege voor Ajax."

"Nog niks verloren"

"Een groot deel van het elftal had vanavond de vorm niet", besloot Advocaat. Aanvoerder Mark van Bommel complimenteerde de Amsterdammers ook. "Terechte zege. Maar het was ook onnodig. We kregen met Luciano (Narsingh, red.) en Jeremain (Lens, red.) hele goede kansen op de 1-2."

Dramatisch is het nog niet volgens de routinier, die wederom een gele kaart kreeg en daardoor de wedstrijd tegen FC Twente mist. "Er is nog niks verloren. We zijn pas vijftien duels onderweg."

"Mooi voetbal"

De woorden van Viktor Fischer, man van de wedstrijd aan Ajax-kant, waren simpel. "Wij wilden hetzelfde als altijd: mooi voetbal spelen."

De Deen bereidde de 2-1 voor van Danny Hoesen, een ander talent dat zijn eerste Ajax-PSV speelde. Hij verklaarde achteraf dat hij "op zoek was naar een goaltje".

Fischer besliste uiteindelijk de wedstrijd met de 3-1. "De bal zo snel mogelijk rond laten gaan", verklaarde hij nogmaals de tactiek vooraf. "Gewoon mooi voetbal maken en mooie doelpunten scoren. En dat hebben we gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl