AOb: meer controle onderwijsgeld

 »
  NOS

Onderwijsbond AOb wil dat er scherper toezicht komt op de onderwijsfinanciering. Dat zegt de bond in een eerste reactie op het conceptrapport over de ondergang van scholenkoepel Amarantis.

"De hele toestand bewijst dat deze manier van onderwijsfinanciering niet werkt. We willen heus niet dat ieder bonnetje door een ambtenaar moet worden getekend, maar we willen weer meer controle vooraf", zegt de onderwijsbond.

De AOb vindt het verder een slechte zaak dat andere scholen rondom Amarantis nu geld kwijt zijn aan de problemen bij de scholenkoepel, geld dat niet ten goede komt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Noodsteun

Onderwijskolos Amarantis kwam in grote financiële problemen en vroeg 32 miljoen euro noodsteun om overeind te blijven. Amarantis verzorgde mbo-studies en voortgezet onderwijs in het noorden van de Randstad. Amarantis had 30.000 leerlingen en 3.000 medewerkers. Deze zomer werd de organisatie opgesplitst.

Deel deze pagina

Video

  • video Zelfverrijking bij Amarantis Bij een van de grootste scholenkoepels van ons land, Amarantis, hebben bestuurders zich schuldig gemaakt aan... zelfverrijking. Er heerste bovendien een angstcultuur. Dat staat in een conceptrapport over de ondergang van Amarantis.
  • video Politieke reacties op Amarantis Veel partijen in de Tweede Kamer zijn woest over het rapport. Vooral de zelfverrijking van het bestuur van... Amarantis roept grote weerzin op.

Audio

  • Beertema (PVV): laat de minister aangifte doen tegen Amarantis Geschokte reacties in de Kamer op een uitgelekt rapport, over misstanden bij de scholengemeenschap Amarantis. In dat rapport staat... dat de schoolbestuurders zich schuldig maakten aan zelfverrijking en belangenverstrengeling. Een gesprek met PVV-Kamerlid Harm Beertema.

Video en Audio

Meer video en audio