Protesten Egypte om grondwet

In verschillende Egyptische steden worden pro-Morsi-betogingen gehouden»
In verschillende Egyptische steden worden pro-Morsi-betogingen gehouden NOS

In Caïro en op andere plaatsen in Egypte zijn tienduizenden mensen de straat opgegaan om hun steun te betuigen aan president Morsi.

De afgelopen dagen waren er vooral tegenstanders van Morsi op de been, die ook nu weer protesteren op het Tahrirplein.

De anti-Morsibetogers maken bezwaar tegen de vergaande bevoegheden die Morsi zichzelf heeft toegekend. Ook hebben ze scherpe kritiek op de ontwerp-grondwet die vooral zou zijn toegesneden op de wensen van de Moslimbroederschap.

De Egyptische bevolking mag zich in een referendum over de ontwerp-grondwet uitspreken. President Morsi zal de concept-grondwet vermoedelijk snel goedkeuren en in een referendum voorleggen aan de bevolking, mogelijk al in januari.

Deel deze pagina

Video

Aanhangers Morsi voeren actie

Aanhangers van de Egyptische president Morsi zijn de straat op gegaan om hem te steunen. De afgelopen dagen protesteerde vooral de... tegenstanders van de president.

Audio

  • 'Angst bestaat dat heethoofden van beide groepen elkaar gaan treffen' Er wordt druk gedemonstreerd in Egypte. Gisteren waren het de tegenstanders van president Morsi die van zich lieten horen. Vandaag... gaan de mensen van de Moslimbroerderschap de straat op, de partij van Morsi. Correspondent Sander van Hoorn.

Video en Audio

Meer video en audio