Mogelijk miljoenenstrop Floriade

Floriade in Venlo»
Floriade in Venlo ANP

De Floriade in Venlo heeft een exploitatietekort van miljoenen euro's. Volgens de krant De Limburger wordt er 9 miljoen euro verlies gedraaid, maar een woordvoerder kon dat getal niet bevestigen.

Hij erkent wel dat er vooralsnog een tekort is van miljoenen euro's. Dat komt onder meer doordat de ongeveer 2 miljoen bezoekers veel minder geld hebben uitgegeven dan was begroot.

Meer informatie

"We hebben in juli een hele slechte maand gedraaid en mensen geven minder geld uit vanwege de economische crisis", zegt de woordvoerder.

De Floriade kan nog niet zeggen of er uiteindelijk verlies wordt geleden. Er worden nog opbrengsten verwacht uit de aangelegde wegen en de paviljoens. Volgens de woordvoerder is pas in april of mei duidelijk of de Floriade verlies heeft geleden of winst heeft gedraaid.

Aanstaande maandag geven de Floriade en de gemeente Venlo op een persconferentie meer informatie over de huidige stand van zaken.

De vorige Floriade in 2002 in de gemeente Haarlemmermeer sloot met een verlies van 8 miljoen euro. Om dat te voorkomen ging de organisatie dit jaar uit van 'maar' 2 miljoen bezoekers.

Deel deze pagina

Video

Mogelijk miljoenenstrop Floriade

De Floriade in Venlo zit met een verlies van mogelijk miljoenen euro's. Volgens de krant De Limburger 9 miljoen. Een woordvoerder... kon dat bedrag niet bevestigen, maar erkent wel dat er een tekort is.

Video en Audio

Meer video en audio