Hells Angels willen clubhuis A'dam

Het voormalige clubhuis van de Hells Angels in Amsterdam»
Het voormalige clubhuis van de Hells Angels in Amsterdam ANP

De Hells Angels willen zich vestigen in een pand in Amsterdam Sloterdijk. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen de gemeente. Die doet er alles aan om te voorkomen dat de Angels een clubhuis in Amsterdam opzetten.

Volgens de krant gaat het om een pand aan de Humberweg. Bij de Kamer van Koophandel zou onlangs een eenmanszaak op het adres zijn ingeschreven, waar motoren gestald en gepoetst worden.

Op de eerste verdieping is een kantineruimte. Daar zouden Hells Angels al clubavonden hebben georganiseerd.

Direct actie

De motorclub was 40 jaar lang gevestigd in een pand aan de Wenckebachweg in Amsterdam. Begin dit jaar moest de club van de gemeente vertrekken. In ruil daarvoor kregen de Angels 400.000 euro.

In een geheime nota van de gemeente staat volgens De Telegraaf dat de Angels in oktober ook al probeerden een pand in Amsterdam te betrekken. Toen ging het om een locatie aan de Polijsterweg in Amsterdam-Noord.

In de krant zegt een gemeentewoordvoerder dat er direct actie is ondernomen om te voorkomen dat daar een clubhuis zou komen. Begin november waren alle activiteiten op het adres in Amsterdam-Noord stopgezet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 7673 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 1005 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 1020 keer afgespeeld

Meer video en audio