Pro-Morsi-demonstratie in Caïro

De Egyptische president Morsi»
De Egyptische president Morsi EPA

In de Egyptische hoofdstad Caïro wordt vandaag een grote demonstratie gehouden om de onder vuur liggende president Morsi te steunen. De afgelopen dagen protesteerden vooral de tegenstanders van de president.

Ook gisteravond kwamen tienduizenden mensen op het Tahrirplein bij elkaar om te demonstreren. Morsi kende zichzelf vorige week nieuwe bevoegdheden toe en gisteren werd de ontwerptekst van de nieuwe grondwet onverwacht snel goedgekeurd door de grondwetgevende raad. Critici zeggen dat de president zich buiten de wet heeft geplaatst en dat de nieuwe grondwet ondemocratisch is.

Genoeg steun

De Moslimbroederschap en andere islamitische partijen hebben voor vandaag een grote pro-Morsi-demonstratie aangekondigd bij de universiteit van Caïro. De hoge opkomst zal volgens de partijen aantonen dat de president genoeg steun geniet onder de bevolking.

De verwachting is dat Morsi later vandaag zijn goedkeuring geeft aan de conceptversie van de nieuwe grondwet. De tekst zal daarna aan het volk worden voorgelegd in een referendum.

Deel deze pagina

Video

Aanhangers Morsi voeren actie

Aanhangers van de Egyptische president Morsi zijn de straat op gegaan om hem te steunen. De afgelopen dagen protesteerde vooral de... tegenstanders van de president.

Audio

  • 'Verwacht dat de meerderheid Morsi zal steunen' Ook vandaag wordt er weer gedemonsteerd in Caïro. Was het gisteren de beurt aan de tegenstanders van de Egyptische president... Morsi, vandaag gaan zijn aanhangers de straat op. Egypte is tot op het bot verdeeld over de macht die Morsi naar zich toe trekt en over de omstreden nieuwe grondwet. De ontwerptekst daarvan werd gisteren plotsklaps goedgekeurd. Een gesprek met Bertus Hendriks, Midden-Oosten deskundige van Instituut Clingendael.

Video en Audio

Meer video en audio