NOS NieuwsAangepast

Onderdak voor asielzoekers A'dam

Een aantal uitgeprocedeerde asielzoekers uit het tentenkamp in Amsterdam-Osdorp heeft onderdak gevonden. Volgens een woordvoerder van de asielzoekers overnachten ze in een bunker bij het Vondelpark. De organisatie Migrant to Migrant bevestigt dat de asielzoekers voor één nacht onderdak hebben gevonden, maar wil niet zeggen waar.

De mensen werden gisteren door de politie meegenomen naar het bureau na de ontruiming van het kamp. Sinds het eind van de middag zette de politie een deel van de mensen uit Irak, Somalië en Ethiopië weer op straat in de Bijlmer.

Tot ongenoegen van de asielzoekers zelf die liever naar de vreemdelingendetentie waren gegaan. Waar de asielzoekers vanochtend naartoe moeten, is onduidelijk.

Liever in noodopvang

De gemeente Amsterdam had de mensen liever in een noodopvang gezien. "Nu weet ik het niet. Ik denk dat ze voor het grootste deel weer op straat komen, zoals ze overigens ook voor de demonstratie op straat waren. En dat is minder goed", zegt burgemeester Van der Laan.

SP, D66, ChristenUnie, Groenlinks en 50Plus hebben gisteravond staatssecretaris Teeven gevraagd om een 'menswaardige opvang'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl