'Hacker bekent ziekenhuis-kraak'

Het Groene Hart Ziekenhuis»
Het Groene Hart Ziekenhuis ANP

De man die deze week was opgepakt voor het hacken van het computersysteem van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, heeft zijn daad bekend, zegt het Openbaar Ministerie. De verdachte is vrijgelaten.

De hacker van 26 had een grote hoeveelheid patiëntgegevens uit het systeem gedownload. Het OM zegt dat hij na de computerinbraak kwaadaardige software op het computersysteem achterliet.

Het huis van de man in Nieuwerkerk aan den IJssel werd na zijn arrestatie doorzocht. Daarbij werden computers en gegevensbestanden in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het onderzoek nog doorgaat en zich richt op mogelijk andere verdachten.

Röntgenfoto's

De digitale inbraak kwam aan het licht, nadat een hacker had gezegd dat de patiëntgegevens van het ziekenhuis slecht beveiligd waren. Het is nog onbekend of die hacker dezelfde is als de man die nu is verhoord.

De gegevens van honderdduizenden patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis bleken jarenlang vrij eenvoudig te vinden via internet. Het ging onder meer om röntgenfoto's, diagnoses, adressen, telefoonnummers en burgerservicenummers.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio