'Hacker bekent ziekenhuis-kraak'

Het Groene Hart Ziekenhuis»
Het Groene Hart Ziekenhuis ANP

De man die deze week was opgepakt voor het hacken van het computersysteem van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, heeft zijn daad bekend, zegt het Openbaar Ministerie. De verdachte is vrijgelaten.

De hacker van 26 had een grote hoeveelheid patiëntgegevens uit het systeem gedownload. Het OM zegt dat hij na de computerinbraak kwaadaardige software op het computersysteem achterliet.

Het huis van de man in Nieuwerkerk aan den IJssel werd na zijn arrestatie doorzocht. Daarbij werden computers en gegevensbestanden in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het onderzoek nog doorgaat en zich richt op mogelijk andere verdachten.

Röntgenfoto's

De digitale inbraak kwam aan het licht, nadat een hacker had gezegd dat de patiëntgegevens van het ziekenhuis slecht beveiligd waren. Het is nog onbekend of die hacker dezelfde is als de man die nu is verhoord.

De gegevens van honderdduizenden patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis bleken jarenlang vrij eenvoudig te vinden via internet. Het ging onder meer om röntgenfoto's, diagnoses, adressen, telefoonnummers en burgerservicenummers.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Veiling van kledingstukken van Madonna Video Wie graag een ketting van Madonna wil, kan volgende maand zijn slag slaan. In het Amerikaanse...22 okt 2014, 144 keer afgespeeld
  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 2515 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 12542 keer afgespeeld

Meer video en audio