Wapenvondst bij Gwenette M.

Politie»
Politie ANP

De aanhouding van topcrimineel Gwenette M. in Amsterdam op 30 oktober heeft geleid tot een grote wapenvondst. Dat heeft de politie in Amsterdam nu bekendgemaakt.

De politie kreeg de man een maand geleden in het vizier in de buurt van de Dam. Omdat hij wordt gezien als vuurwapengevaarlijk, werd besloten hem via camera's te volgen. Toen hij samen met drie anderen stilstond, wilden agenten hun identiteit controleren.

Doorgeladen pistool

Twee van hen bleken een doorgeladen pistool bij zich te hebben. Een ander had een kogelwerend vest aan en weer een ander had een pruik, een zonnebril en handschoenen bij zich. Ze werden meteen aangehouden.

Daarna werden bij huiszoekingen verscheidene vuurwapens gevonden, waaronder een geweer met afgezaagde loop. Ook vond de politie munitie, kogelwerende vesten, dure horloges en een grote hoeveelheid contant geld.

Daarnaast werd een apparaat in beslag genomen waarmee afluisterapparatuur kan worden opgespoord en een een apparaat waarmee telefoonverkeer of gps-apparatuur kan worden verstoord.

Drugsmilieu

De advocaat van Gwenette M. maakte begin deze maand al bekend dat zijn cliënt was aangehouden. Hij wilde niet zeggen waarom.

De politie komt nu pas met het nieuws naar buiten, omdat de vier mannen tot een paar dagen geleden in beperkingen vastzaten. Dat betekent dat ze alleen contact mochten hebben met hun advocaat. De mannen zitten nog wel steeds vast, hun voorarrest is onlangs met negentig dagen verlengd.

Gwenette M. wordt gezien als een grote crimineel in het Amsterdamse drugsmilieu. In 2008 wist hij te ontsnappen uit de gevangenis in Heerhugowaard, waar hij vastzat voor drugshandel, mishandeling en valsheid in geschrifte.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio