Israël blijft bouwen in bezet gebied

Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever»
Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever AFP

Israël heeft toestemming gegeven om 3000 nieuwe huizen te bouwen in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Binnenkort komt er waarschjinlijk toestemming voor nog eens 1000 huizen.

De aankondiging komt een dag nadat de VN de Palestijnse gebieden de status had toegekend van 'staat die geen lid is'. Voor de Palestijnen was dat een enorme opsteker, Israël is er niet blij mee.

De bouw van Israëlische huizen in de Palestijnse gebieden is een heet hangijzer in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Palestijnse leiders hebben al eerder laten weten niet meer met Israël om tafel te willen gaan zitten als Israël de nederzettingenpolitiek niet opgeeft.

Deel deze pagina

Video

Gemengde reacties op nieuwe status Palestijnen

Israël gaat de nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden uitbreiden. Er komen nog eens drieduizend woningen bij. Het is... een reactie op het besluit van de Verenigde Naties om de status van de Palestijnen bij de VN te verhogen. Israël reageerde woedend, maar de Palestijnen, vierden volop feest.

Audio

  • Israël bouwt weer huizen in Palestijns gebied De verhoogde VN-status van de Palestijnse gebieden heeft de internationale politiek flink opgeschud. Israël is woedend en heeft... meteen een daad gesteld. Vanmiddag kondigde de regering de bouw aan van nog eens 3000 huizen op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem.

Video en Audio

  • » Nederland is een minuut stil Video Nederland rouwt vandaag om de doden van de vliegtuigramp in Oekraïne. Overal in Nederland werd...23 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Harde sancties Oekraïne voor Rusland Video Premier Jatsenjoek heeft aangekondigd dat de Oekraïense regering nieuwe sancties treft tegen...23 jul 2014, 47 keer afgespeeld
  • » Koning en koningin zichtbaar geraakt Video Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn geraakt door de ceremonie voor de slachtoffers van...23 jul 2014, 8171 keer afgespeeld

Meer video en audio