Vriend start tegen Bøkko

Maurice Vriend»
Maurice Vriend ANP

Maurice Vriend schaatst bij wereldbekerwedstrijden in Astana in de laatste rit van de 1.500 meter tegen de Noorse topper Håvard Bøkko.

Vriend won twee weken geleden in Thialf verrassend de eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen door Bøkko nipt voor te blijven. De winnaar van de schaatsmijl vorige week in Kolomna, Koen Verweij, werd samen met de Pool Konrad Niedzwiedzki ingedeeld in de voorlaatste rit.

Renz Rotteveel is de derde Nederlander in de A-groep. Hij vormt samen met Shani Davis het derde paar. Rhian Ket en Thomas Krol acteren in de B-groep.

Valkenburg tegen Graf

De vrouwen werken zaterdag de 5.000 meter af. Diane Valkenburg schaatst in de vierde rit tegen de Russin Olga Graf, terwijl Marije Joling meteen daarna in actie komt.

De Nederlandse schaatsster moet het opnemen tegen Claudia Pechstein. Voor de zesde en laatste rit worden de favorieten Stephanie Beckert uit Duitsland en de Tsjechische olympisch kampioene Martina Sablikova naar de start geroepen.

Carlijn Achtereekte, Rixt Meijer en Annouk van der Weijden komen in actie in de B-groep.

Ploegenachtervolging

Het WB-programma wordt zaterdag afgesloten met de ploegenachtervolging voor mannen. Jorrit Bergsma, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij vertegenwoordigen Nederland.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Adler Arena nu tennishal Fed Cup Video Tijdens de Winterspelen in Sotsji haalde Nederland de ene na de andere schaatsmedaille op in de...19 apr 2014, 793 keer afgespeeld
  • » BMX'ers vallen tegen in Manchester Video Het wereldbekerseizoen BMX is in Manchester van start gegaan. Een samenvatting.19 apr 2014, 1436 keer afgespeeld
  • » Volendam klopt Lions in eerste duel Video Een samenvatting van het eerste duel tussen de handbalmannen van Lions en Volendam in de halve...19 apr 2014, 647 keer afgespeeld

Meer video en audio